Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

SOUHRN 12. KOLA: Plzeň dala sedm gólů. Sparta drží druhé místo, Brno doma poprvé vyhrálo

Ve velkém stylu ukončili sérii neúspěchů fotbalisté Plzně. Ve 12. kole první ligy na domácím hřišti zničili Teplice 7:0. Tři body získala i Ostrava, která porazila Mladou Boleslav 3:1 a připsala si čtvrtou výhru v řadě. Naopak z vítězné vlny sesedl Jablonec po remíze 2:2 v Karviné. Brno pod novým trenérem Richardem Dostálkem porazilo Slovácko 2:1. Liberec zdolal Opavu 2:0. Sparta dál drží druhé místo, když na Letné udolala 2:0 Pardubice, a vedoucí Slavii, která má zápas ve Zlíně odložený kvůli nákaze covidem, se přiblížila na dva body.

Aleš Čermák s Pavlem Buchou oslavují gól Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Plzeň - Teplice 7:0

Na sérii neúspěchů a spekulace ohledně budoucnosti trenéra Adriána Guly odpověděli jeho svěřenci z Plzně rázně. Viktoria ve 12. kole rozstřílela Teplice 7:0 a dočkala se plného bodového zisku po třech ztrátách v řadě. Hattrickem k tomu pomohl Aleš Čermák.

Sparta - Pardubice 2:0

Sparta začala zhurta – vlétla na nováčka ligy a ten ze třetí šance v pořadí inkasoval od Juliše. Pak se ale Pardubice zvedly a její rychlý přechod do útoku skončil nakonec neuznaným gólem v brance pražského týmu. Ten potom ještě několikrát podržel brankář Nita. Stejně jako hosty Boháč na druhé straně hřiště. Spartu nakonec uklidnil v 80. minutě Čelůstka, který se trefil hlavou po rohu na konečných 2:0, na čemž už nic nezměnilo ani vyloučení Krejčího mladšího. 

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Pardubice
Je nám líto, video expirovalo.
Hygiena zakázala Opavě na poslední chvíli hrát, přesto se hrálo

Karviná - Jablonec 2:2

Do pětice všeho dobrého u Jablonce neplatilo. Severočeši sice směřovali na půdě Karviné k pátému ligovému triumfu v řadě a ještě v 87. minutě vedli o dva góly. Domácí ale předvedli skvělý závěr a zásahy Romana Haši vyrovnali na konečných 2:2.

Mladá Boleslav - Baník Ostrava 1:3

Po konci koronapauzy naskočili na vítěznou vlnu a zatím z ní neslézají. Fotbalisté Ostravy to potvrdili také na hřišti Mladé Boleslavi, kde triumfovali 3:1 a slavili zisk tří bodů počtvrté v řadě. Středočeši naopak ani v druhém utkání pod vedením Karla Jarolíma nedosáhli na výhru.

Sigma Olomouc - České Budějovice 1:1

Remízoví králové z Olomouce opět nezklamali. I s Českými Budějovicemi se Hanáci rozešli smírně, tentokrát 1:1, a body tak se soupeřem dělili už ve čtvrtém zápase v řadě. A to přesto, že Olomoučtí hráli po vyloučení Talovierova takřka 60 minut v přesile.

Bohemians 1905 - Příbram 2:1

Po čtyřech duelech, v nichž získali bod, si fotbalisté Bohemians 1905 zase jednou zkusili, jaké je to radovat se z výhry. Pražané porazili na vlastním hřišti Příbram 2:1. Rozhodující branku zaznamenal v 73. minutě osmnáctiletý Vojtěch Novák. Hosté naopak přišli o sérii čtyř duelů bez porážky.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články