Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Mönchengladbach sebral body Realu, naopak City nezaváhalo. Bayern znovu vyhrál

Zaskočili favorita. Hráči německého Mönchengladbachu na domácím hřišti málem skolili Real Madrid, když až v nastavení inkasovali gól na konečných 2:2. Překvapení naopak nedovolil Manchester City, který si z Marseille odváží jasnou výhru 3:0. Úspěšný zápas za sebou má  Bayern Mnichov, který porazil moskevský Lokomotiv 2:1. V soutěži vyhrál potřinácté za sebou. Naopak jen remízu sehrál Inter Milán. Se Šachtarem Doněck se rozešel bez branek 0:0. 

Hráči Manchesteru City
zdroj: ČTK/AP autor: Guillaume Horcajuelo

Bayern poslal do vedení ve 13. minutě Goretzka. Hosté potom zahodili několik šancí a domácí toho využili k vyrovnání, o které se postaral v 70. minutě Mirančuk. Lokomotiv měl poté několik velmi nadějných brejků, když ale ani jeden nevyužil, potrestal ho povedeným volejem Kimmich a v 79. minutě rozhodl o vítězství favorita.

Bavorský celek, který v minulé sezoně získal treble, vede tabulku skupiny A s plným počtem šesti bodů. Na druhém místě je se třemi body Atlético Madrid, které dnes porazilo 3:2 Salcburk gólem Joaa Félixe pět minut před koncem. Rakouský celek a Lokomotiv mají po bodu.

Real Madrid před týdnem nečekaně doma prohrál 2:3 s Šachtarem Doněck a i tentokrát to dlouho vypadalo, že odejde s prázdnou. Mönchengladbachu zařídil vedení dvěma góly útočník Marcus Thuram, syn mistra světa i Evropy a bývalého hráče Barcelony, kterou Real v sobotním Clásicu porazil 3:1, Liliana Thurama.

Realu se ale přesto podařilo vyrovnat a získat alespoň bod. V 87. minutě domácí obrana podcenila centr Valverdeho a Karim Benzema po Casemirově zpětné hlavičce pohotově snížil. Ve třetí minutě nastavení po takřka totožné akci hosté zásluhou Casemira srovnali.

Real tak poprvé v nové sezoně Ligy mistrů bodoval, ale v tabulce skupiny B je poslední. Dva body má Mönchengladbach s Interem Milán, který dnes proti Doněcku zahodil řadu šancí, dvakrát trefil břevno a pouze remizoval 0:0. Neporažený Šachtar je první se čtyřmi body.

Romelu Lukaku
zdroj: ČTK/ABACA

Ve skupině C je po dvou kolech stoprocentní Manchester City, který zvítězil 3:0 na stadionu Olympique Marseille. Po třech bodech mají Porto a Olympiakos Pireus, jejichž vzájemný zápas vyhrál 2:0 portugalský celek. Poslední Olympique ještě neskóroval ani nebodoval.

Plný počet bodů má ve skupině D také Liverpool, který si poradil 2:0 s Midtjylandem. Do vedení poslal domácí Diogo Jota a postaral se o jubilejní 10 000. branku v historii klubu. Výhru vítěze Ligy mistrů z roku 2019 poté v nastavení zpečetil z penalty Muhammad Salah.

Na druhém místě za Liverpoolem je se čtyřmi body Bergamo, které doma s Ajaxem prohrávalo 0:2, nakonec díky dvěma gólům Duvána Zapaty vybojovalo alespoň bod za remízu 2:2. Nizozemský celek je třetí s jedním bodem a přemožitel Slavie z předkola Midtjylland je se skóre 0:6 bez bodu poslední.

2. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:

Lokomotiv Moskva - Bayern Mnichov 1:2 (0:1)
Branky: 70. Mirančuk - 13. Goretzka, 79. Kimmich. Rozhodčí: Kovács - Marinescu, Artene (všichni Rum.) - Hernández (video, Šp.).

Atlético Madrid - Salcburk 3:2 (1:1)
Branky: 52. a 85. Félix, 29. Llorente - 40. Szoboszlai, 47. Berisha. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.) - Di Bello (video, It.).

Skupina B:

Šachtar Doněck - Inter Milán 0:0
Rozhodčí: Kabakov - Margaritov, Valkov (všichni Bulh.) - Zwayer (video, Něm.)

Mönchengladbach - Real Madrid 2:2 (1:0)
Branky: 33. a 58. Thuram - 87. Benzema, 90.+3 Casemiro. Rozhodčí: Grinfeld - Hassan, Yarkoni (všichni Izrael) - Pinheiro (video, Portug.).

Skupina C:

FC Porto - Olympiakos Pireus 2:0 (1:0)
Branky: 11. Vieira, 85. Oliveira. Rozhodčí: Siebert - Seidel, Foltyn - Dankert (video, všichni Něm.).

Olympique Marseille - Manchester City 0:3 (0:1)
Branky: 18. Torres, 76. Gündogan, 81. Sterling. Rozhodčí: Stieler - Pickel, Gittelmann - Stegemann (video, všichni Něm.).

Skupina D:

Bergamo - Ajax Amsterodam 2:2 (0:2)
Branky: 54. a 60. Zapata - 30. Tadič z pen., 38. Traoré. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.) - Martínez (video, Šp.).

Liverpool - Midtjylland 2:0 (0:0)
Branky: 55. Jota, 90.+3 Salah z pen. Rozhodčí: Razkowski - Sijeka, Kupsik - Gil (video, všichni Pol.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články