Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

"Nehrající kapitán" Alaba vyhlásil volno, Rakušané se po triumfu těší na příjezd rodin

Fotbalisté Rakouska se těší na středeční volno a příjezd manželek, partnerek a rodinných příslušníků, kteří za nimi dorazí do hotelu. O odměnu v této podobě si na mistrovství Evropy v Německu řekli senzačním triumfem ve skupině D. Na závěr porazili Nizozemsko 3:2 a předstihli nejen svého posledního soupeře, ale také vicemistry světa z Francie.

Ralf Rangnick v objetí s Davidem Alabou
zdroj: Reuters autor: Fabian Bimmer

Úspěšný trenér Ralf Rangnick potvrdil, že při organizaci programu mužstva má velké slovo David Alaba, který kvůli zranění působí na šampionátu jako nehrající kapitán.

Real Madrid mu dal svolení, a tak i když hvězdný obránce hrát nemůže, na šampionátu je alespoň součástí realizačního týmu.

"Můj nehrající kapitán již mužstvu oznámil, že zítra nebude žádný trénink. Dobře, pak už se o to nemusím moc starat," citovala agentura DPA německého kouče Rangnicka, který povolil příjezd rodinných příslušníků do hotelu.

Příjezd partnerek si jeho svěřenci zaslouží. Francouzi byli před Eurem podle bookmakerů hned za Anglií druhým největším favoritem turnaje, Nizozemci devátým.

Rakušané se po boku české reprezentace nacházeli s kurzem 100:1 na zisk titulu až ve druhé polovině účastníků. Papírové předpoklady však postavili úplně na hlavu.

"Turnaj jsme začali kvůli velmi nešťastnému vlastnímu gólu porážkou 0:1 s Francií. Vyhrát skupinu na jejím konci je neuvěřitelné," řekl pětašedesátiletý Rangnick po strhující výhře nad Nizozemskem v Berlíně.

Oranje přitom hned dvakrát vyrovnali, ani to jim však nestačilo. "Nejvíc mě zaujaly reakce mého týmu na vyrovnávací góly," ocenil kouč. Tři góly dali Rakušané předtím i Polsku.

Rangnick ovšem nechce ani slyšet, že by se měli po působivých výsledcích řadit k turnajovým favoritům. "Na naše zápasy to nemá vůbec žádný vliv," ujistil trenér s pověstí mistra celoplošného presinku.

Jeho svěřenci teď mají každopádně téměř týden na přípravu. Rakousko nastoupí v osmifinále v úterý 2. července proti druhému celku skupiny F.

Soupeřem může být Turecko, Česko nebo Gruzie. Pro Rangnicka a některé jeho hráče bude zápas v Lipsku cestou do minulosti, neboť působili dříve v místním bundesligovém týmu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články