Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

V týmu Portugalska pro ME jsou mladík Sanches i veterán Carvalho

Lisabon - Do nominace fotbalistů Portugalska pro mistrovství Evropy ve Francii se vešel osmnáctiletý talent Renato Sanches, jenž bude od nové sezony posilou Bayernu Mnichov. V kádru trenéra Fernanda Santose je také o dvacet let starší stoper Monaka Ricardo Carvalho, někdejší spoluhráč Petra Čecha v Chelsea. Kapitánem a největší hvězdou výběru je podle očekávání útočník Cristiano Ronaldo.

Ricardo Carvalho
zdroj: AP

Talentovaný záložník Sanches má zatím na kontě jen dva reprezentační starty, díky výkonům v dresu Benficy Lisabon si ale vysloužil pozvánku na vrchol sezony. Hráči s hodnotou 35 milionů eur pomohlo k cestě do Francie také nedávné zranění Bernarda Silvy z Monaka. Kvůli dlouhodobým zraněním jsou mimo hru i útočník Danny a levý obránce Fabio Coentrao.

Vedle Sanchese zastupuje nejmladší generaci v kádru semifinalistů minulého ME dvaadvacetiletý André Gomes z Valencie. Naopak zkušeností na rozdávání mají hvězda Ronaldo a jeho bývalý spoluhráč z Realu Madrid a současný obránce Monaka Carvalho, kteří už společně reprezentovali na domácím mistrovství Evropy v roce 2004. Carvalho oslaví ve středu 38. narozeniny.

Ve Francii bude Portugalsko hrát ve skupině F s Rakouskem, Maďarskem a Islandem. V přípravném období se Santosovi svěřenci utkají s Norskem, Anglií a Estonskem.

Nominace Portugalska na mistrovství Evropy:

Brankáři: Rui Patrício (Sporting Lisabon), Anthony Lopes (Lyon/Fr.), Eduardo (Dinamo Záhřeb/Chorv.).

Obránci: Vieirinha (Wolfsburg/Něm.), José Fonte, Cédric (oba Southampton/Angl.), Pepe (Real Madrid/Šp.), Ricardo Carvalho (Monako/Fr.), Bruno Alves (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Eliseu (Benfica Lisabon), Raphael Guerreiro (Lorient/Fr.). 

Záložníci: William Carvalho, Adrien Silva, Joao Mário (všichni Sporting Lisabon), Danilo Pereira (Porto), Joao Moutinho (Monako/Fr.), Renato Sanches (Benfica Lisabon), André Gomes (Valencie/Šp.). 

Útočníci: Rafa Silva (Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas Istanbul/Tur.), Nani (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Šp.), Eder (Lille/Fr.). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články