Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slováci oznámili širší nominaci na Euro. Nechybí ani čtyři hráči z české ligy

Bratislava - Jména sedmadvaceti hráčů oznámil slovenský trenér Ján Kozák pro širší nominaci na mistrovství Evropy ve Francii. Na soustředění v Rakousku tak pojedou i čtyři hráči ze Synot ligy  tři Viktoriáni Kozáčik, Hrošovský a Ďuriš, z Jablonce zase Ján Greguš. Nechybí ani největší hvězdy Marek Hamšík, Juraj Kucka či Martin Škrtel, kvůli zranění naopak nepojede historicky nejlepší slovenský střelec Róbert Vittek.

Základem pro Euro je ale první sedmadvacítka hráčů, ve které nechybí hlavní opory Martin Škrtel z Liverpoolu a Marek Hamšík z Neapole. Další tři fotbalisté z české nejvyšší soutěže – obránce Dukly Lukáš Štetina, záložník Slavie Jaroslav Mihálik a liberecký útočník Marek Bakoš  figurují mezi náhradníky, z nichž už zřejmě Kozák vybírat nebude. "Těžko se tam už dostane někdo z náhradníků," řekl trenér slovenské reprezentace.

Pouze mezi náhradníky neplánovaně zařadil kvůli čerstvému zranění kolena také útočníka Slovanu Bratislava Róberta Vitteka, s 23 góly nejlepšího střelce v historii slovenské reprezentace. "Jeho zranění mi udělalo škrt přes rozpočet. Mrzí mě to, má smůlu," řekl Kozák o zkušeném internacionálovi, který se zranil v neděli v utkání s mistrovským Trenčínem.

Konečnou nominaci 23 hráčů má trenér oznámit 30. května, o čtyři dny později Slováci nastoupí v generálce proti Severnímu Irsku. Na ME se ve skupině B utkají s Walesem, Anglií a Ruskem.

Širší nominace Slovenska na Euro 2016

Brankáři: Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Ján Novota (SK Rapid Viedeň)
Obránci: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Milan Škriniar (Sampdoria Janov), Martin Škrtel (FC Liverpool), Norbert Gyömbér (AS Rím), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (FC Dinamo Moskva), Dušan Švento (1. FC Kolín), Lukáš Tesák (Kairat Almaty)
Záložníci: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Matúš Bero (AS Trenčín), Róbert Mak, Erik Sabo (obaja PAOK Solún), Juraj Kucka (AC Miláno), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Ján Greguš (FK Jablonec), Stanislav Šesták (Ferencváros Budapešť), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava), Miroslav Stoch (Bursaspor), Vladimír Weiss (Al Gharafa)
Útočníci: Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň), Adam Nemec (Willem II Tilburg), Adam Zreľák (ŠK Slovan Bratislava)

Náhradníci:
Brankář
: Martin Dúbravka (Esbjerg fB)
Obránci: Branislav Niňaj (Sporting Lokeren), Patrik Mráz (Piast Gliwice), Lukáš Štetina (Dukla Praha)
Záložníci: Jaroslav Mihalík (Slavia Praha), Róbert Pich (Slask Vroclav), Albert Rusnák (FC Groningen), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland)
Útočníci: Marek Bakoš (Slovan Liberec), Róbert Vittek (ŠK Slovan Bratislava)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články