Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kompany si na Euru nezahraje, belgickým kapitánem bude Hazard

Brusel - Kapitán fotbalistů Belgie Vincent Kompany přijde o letní mistrovství Evropy. Obránce Manchesteru City kvůli zranění chybí ve čtyřiadvacetičlenné nominaci trenéra Marca Wilmotse. Kapitánem bude záložník Chelsea Eden Hazard.

Sport
zdroj: ČT4

Třicetiletý Kompany musel odstoupit z odvetného semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid a svalové problémy mu nedovolí startovat ve Francii. "Je to škoda pro něj i celý tým, protože je naším lídrem. Ale nesmíme nad tím dlouho plakat, do budoucnosti se díváme odhodlaně," řekl na tiskové konferenci Wilmots, který ještě do 31. května musí aktuální výběr zúžit o jedno jméno.

V nominaci je hned jedenáct zástupců anglické Premier League včetně útočníka Liverpoolu Divocka Origiho, jemuž kvůli zraněnému kotníku hrozil konec sezony.

Wilmots vybral čtyři hráče z belgické ligy  brankáře Jeana-Francoise Gilleta z Mechelenu, obránce Brugg Björna Engelse s Thomasem Meunierem a dalšího zadáka Jordana Lukakua z Oostende. V nominaci je i jeho zkušenější bratr Romelu z Evertonu. Belgie se na ME ve skupině utká s Itálií, Irskem a Švédskem.

Nominace Belgie:

Brankáři: Thibaut Courtois (Chelsea/Angl.), Jean-Francois Gillet (Mechelen), Simon Mignolet (Liverpool/Angl.).

Obránci: Toby Alderweireld, Jan Vertonghen (oba Tottenham/Angl.), Dedryck Boyata (Celtic/Skot.), Jason Denayer (Galatasaray/Tur.), Björn Engels, Thomas Meunier (oba Club Bruggy), Nicolas Lombaerts (Petrohrad/Rus.), Jordan Lukaku (Oostende), Thomas Vermaelen (Barcelona/Šp.).

Záložníci: Mousa Dembélé (Tottenham/Angl.), Marouane Fellaini (Manchester United/Angl.), Radja Nainggolan (AS Řím/It.), Axel Witsel (Petrohrad/Rus.), Kevin De Bruyne (Manchester City/Angl.), Eden Hazard (Chelsea/Angl.), Yannick Ferreira Carrasco (Atlético Madrid/Šp.), Dries Mertens (Neapol/It.).

Útočníci: Christian Benteke, Divock Origi (oba Liverpool/Angl.), Romelu Lukaku (Everton/Angl.), Michy Batshuayi (Marseille/Fr.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články