Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Rakušané nominovali jen dva hráče z domácí ligy, hvězdou je Alaba z Bayernu

Vídeň - Záložník Bayernu Mnichov David Alaba je jedním z 15 krajánků z německých lig v širší rakouské nominaci na mistrovství Evropy ve Francii. V čtyřiadvacetičlenném výběru švýcarského trenéra Marcela Kollera nechybí ani další tradiční opory obránci Aleksandar Dragovic a Florian Klein, záložník Marko Arnautovic či útočník Marc Janko.

Jediným mírným překvapením je absence záložníka Guida Burgstallera, před nímž dostal přednost Valentino Lazaro, jeden ze dvou zástupců domácí soutěže.

Nedostalo se ani na zkušené Andrease Ivanschitze s Emanuelem Pogatetzem, kteří jsou stejně jako Burgstaller jen mezi náhradníky. Do 31. května musí Koller vyřadit jednoho hráče.

Rakušané se při své druhé účasti na Euru střetnou ve skupině F s Portugalskem, Islandem a Maďarskem. Ještě předtím je v přípravě čekají Malta (31. května) a Nizozemsko (4. června).

Nominace Rakouska na mistrovství Evropy:

brankáři: Robert Almer (Austria Vídeň), Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt/Něm.), Ramazan Özcan (Ingolstadt/Něm.)

obránci: Aleksandar Dragovic (Dynamo Kyjev/Ukr.), Christian Fuchs (Leicester/Angl.), György Garics (Darmstadt/Něm.), Martin Hinteregger (Mönchengladbach/Něm.), Florian Klein (Stuttgart/Něm.), Sebastian Prödl (Watford/Angl.), Markus Suttner (Ingolstadt/Něm.), Kevin Wimmer (Tottenham /Angl.)

záložníci: David Alaba (Bayern Mnichov/Něm.), Marko Arnautovic (Stoke/Angl.), Julian Baumgartlinger (Mainz/Něm.), Martin Harnik (Stuttgart/Něm.), Marcel Sabitzer, Stefan Ilsanker (oba RB Lipsko/Něm.), Jakob Jantscher (Lucern/Švýc.), Zlatko Junuzovic (Brémy/Něm.), Valentino Lazaro (Salcburk), Alessandro Schöpf (Schalke/Něm.)

útočníci: Lukas Hinterseer (Ingolstadt/Něm.), Rubin Okotie (Mnichov 1860/Něm.), Marc Janko (Basilej/Švýc.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články