Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Švédové sázejí v nominaci na Ibrahimoviče i mistry Evropy do 21 let

Stockholm - Vedle kanonýra Paris St. Germain a největší hvězdy týmu Zlatana Ibrahimoviče se ve švédském dresu na mistrovství Evropy ve Francii představí i šest hráčů ze zlatého celku z loňského Eura do 21 let. V konečné nominaci nechybí další tradiční opory brankář Andreas Isaksson, obránce Andreas Granqvist či záložníci Kim Källström a Sebastian Larsson.

Kvůli zranění se do třiadvacetičlenného výběru nedostali Rasmus Elm, Mikael Antonsson ani Alexander Milosevic. Zdravotní problémy mají i Albin Ekdal s Erikem Johanssonem, ti by se ale do začátku Eura měli stihnout dát do pořádku.

"Naším cílem je postup ze skupiny, ale k tomu musíme podávat stoprocentní výkony," řekl Hamrén. "Musíme být realisté a uvědomit si, že ze čtyř týmů jsme nejníže postavení," dodal kouč, jenž po Euru u reprezentace po sedmi letech skončí.

Švédové se ve Francii ve skupině E utkají s Irskem, Itálií a Belgií. Ještě předtím je v přípravě čekají Slovinsko (30. května) a Wales (5. června).

Nominace Švédska:

Brankáři: Andreas Isaksson (Kasimpasa/Tur.), Robin Olsen (FC Kodaň/Dán.), Patrik Carlgren (AIK Stockholm).

Obránci: Ludwig Augustinsson, Erik Johansson (oba FC Kodaň/Dán.), Mikael Lustig (Celtic/Skot.), Andreas Granqvist (FK Krasnodar/Rus.), Pontus Jansson (FC Turín/It.), Victor Lindelöf (Benfica/Portug.), Martin Olsson (Norwich/Angl.).

Záložníci: Jimmy Durmaz (Olympiakos/Řec.), Albin Ekdal (Hamburk/Něm.), Emil Forsberg (RB Lipsko/Něm.), Oscar Hiljemark (Palermo/It.), Kim Källström (Grasshoppers/Švýc.), Sebastian Larsson (Sunderland/Angl.), Oscar Lewicki (Malmö), Pontus Wernbloom (CSKA Moskva/Rus.), Erkan Zengin (Trabzonspor/Tur.).

Útočníci: Marcus Berg (Panathinaikos/Řec.), John Guidetti (Vigo/Šp.), Zlatan Ibrahimovic (Paris St. Germain/Fr.), Emir Kujovic (IFK Norrköping).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články