Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nesnáším styl fotbalu, který jsme proti Slavii hráli, bědoval Conte. Škriniar nechápal výkon

Vstup do angažmá v Interu mu vycházel skvěle. Až do zápasu se Slavií, kdy přišla pro milánský velkoklub facka. A tvrdá. Antonio Conte po remíze 1:1 v úvodním utkání Ligy mistrů musel uznat, že jeho tým duel nezvládl a předváděl fotbal, který nechtěl. Zároveň pochválil předváděný fotbal ze strany Slavie.

Kouč Interu Antonio Conte
zdroj: REUTERS autor: Alessandro Garofalo

Ve svém vymezeném prostoru neustále chodil, gestikuloval a hlasitě rozdával pokyny. Antonio Conte se snažil dělat vše pro to, aby jeho svěřenci úvodní zápas Ligy mistrů, který v těžké skupině s Barcelonou a Dortmundem nutně potřebovali vyhrát, zvládli. Jenže nestalo se.

Naopak. Italský stratég většinu zápasu sledoval, jak Inter netuší, co dělat se skvěle hrající Slavií, která nedala domácím ani centimetr zadarmo. Navíc český mistr sahal dlouho a především zaslouženě po třech bodech, o které přišel až v prodloužení, kdy na konečných 1:1 dával gól střídající Nicolo Barella.

"Slavia hrála pohárový styl fotbalu. Agresivní a ve vysoké intenzitě. Hosté byli lepší i v odhodlání a rychlosti," uznal po střetnutí zklamaný trenér, který dříve vedl Juventus či Chelsea.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán - Slavia

Pro své svěřence naopak příliš slov chvály nenacházel. Dle jeho slov Inter nedokázal předvádět fotbal, který chce hrát, a často se pouštěl do věcí, jež jsou Contemu dokonce proti srsti.

"Obecně nesnáším hru ve stylu dlouhý nákop a běh. To není náš fotbal, ale proti Slavii jsme tak po většinu času hráli. Nebyl to rozhodně náš plán. Nedařilo se nám hledat správná řešení a vypořádat se se slávistickým systémem. V ostatních zápasech na nás týmy čekaly zalezlé, zatímco Slavia nás napadala. Vůbec s naším výkonem nejsem spokojen," zlobil se.

Pro Inter tak skončila vítězná série na startu ročníku, kdy modro-černí dokázali ze tří ligových zápasů vydolovat 9 bodů a už se o nich začalo mluvit jako o velkých vyzyvatelích Juventusu v boji o titul.

"Možná jste si mysleli, že já přijdu a okamžitě změním kachny v labutě. To ne. Je tady spoustu práce a musíme se zlepšit. Neukázali jsme nic z toho, jak se chceme prezentovat," řekl Conte. Nechtěl ale ukazovat na jednotlivce, kteří ho zklamali nejvíce.

"Jsem první, kdo má za výkon zodpovědnost, jelikož moje volby neměly takový efekt, jaký mít měly. Hráči každopádně hráli hluboko pod své možnosti," dodal.

David Hovorka ze Slavie v souboji s Romeluem Lukakuem z Interu Milán
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Image Sport

Škriniar: Je to neakceptovatelné

Velké zklamání prožívala i opora zadních řad Interu Milan Škriniar, který rovněž zkritizoval hru italského celku. "Nebyli jsme dostatečně koncentrovaní a spali jsme. Nedařilo se nám vytvářet šance. První zápas je vždy strašně důležitý a předvést v něm takový výkon je neakceptovatelné," řekl slovenský reprezentant.

Podle bývalého hráče Žiliny či Sampdorie měl Inter předvádět fotbal, jakým se prezentoval až v samotném závěru, kdy Slavii dostal pod tlak, z něhož přišla vyrovnávací branka a další velká šance, kterou Romeluovi Lukakuovi vychytal fantastickým zákrokem Ondřej Kolář.

"Kdybychom hráli od začátku takový fotbal, byl by to úplně jiný zápas," myslí si.

Remízu Škriniar bere jako výraznou ztrátu pro náročnou skupinu. Zároveň ale věří, že se z utkání s českým celkem dokáže Inter poučit. "Musíme si utkání pořádně zanalyzovat a ukázat si, co změnit. Máme před sebou pořád dalších pět duelů, ve kterých musíme ukázat mnohem více kuráže a charakteru. Proti Slavii to bylo málo," dodal.

Další možnost bude mít Inter už za 14 dní. Úkol to bude ale pořádně těžký. Čeká ho výjezd do Barcelony.

Zdroj
ČT sport, Sky Sport Italia

Hlavní zprávy

Nejčtenější články