Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Obranná zeď, o kterou se rozbil i Lukaku. Bezchybný výkon, chválil Hovorku Trpišovský

Při jednom souboji přeskočil Romelua Lukakua a v emocích si spokojeně zapumpoval. David Hovorka v utkání na Interu Milán neměl vůbec snadný úkol, ale vedl si fantasticky. Útočnou hvězdu soupeře do ničeho nepustil a výraznou měrou přispěl k remíze Slavie v úvodním utkání Ligy mistrů na půdě favorita 1:1. Od trenéra Jindřicha Trpišovského dokonce slyšel, že jeho výkon neměl chybu.

David Hovorka ze Slavie v souboji s Romeluem Lukakuem z Interu Milán
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Image Sport

"Kdo viděl Davida Hovorku, tak si myslím, že ve všech stupních bodování mu musí dát nejvyšší hodnocení. Když vidíte, že se vyrovná hráči, jako je Lukaku, tak nenajdu sebemenší chybu, abych mu mohl něco vyčítat. Myslím si, že to je pro něj velké zadostiučinění," řekl na tiskové konferenci Trpišovský.

Sám Hovorka nechtěl svůj výkon rozebírat. "Jsem hlavně rád za tým, jak fungujeme. Není to otázka jednoho dvou hráčů. Díky kolektivní hře pak rostou i naše výkony. Jsem jedině rád, že tu můžu být a hrát takové zápasy," uvedl šestadvacetiletý Hovorka, který pod Trpišovským působil na Žižkově a v Liberci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán - Slavia

V soubojích s Lukakuem si vedl znamenitě navzdory Belgičanově výškové a hmotnostní převaze. "Když se na mě podíváte, tak musím být agresivnější. Z toho to vyplývá, tak to mám asi vrozené. Když se na sebe podívám po zápase, tak se trochu stydím, ale na hřišti chci odvést maximum a jít do toho po hlavě. Co víc si přát než hrát na San Siru a hrát rovnocennou partii s kluky, kteří hrají světovou špičku," konstatoval kladenský rodák.

"Sešívání" vedli od 63. minuty, jenže senzační výhru ztratili ve druhé minutě nastavení. "Pokud to bereme z toho průběhu, což jsme sami nečekali, i když jsme si věřili a chtěli jsme hrát to, co hrajeme, a vnutit Interu náš styl, což se nám dařilo druhý poločas, tak je to škoda. Budeme z toho trochu mrzutí, ale zase na druhou stranu, kdybychom si před zápasem řekli, že budeme hrát 1:1 na San Siru, tak bychom to brali všemi deseti," dodal Hovorka, jehož Pražané přivedli v červnu z Jablonce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články