Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nudle v bandasce se tentokrát nemotala. Odehrál jsem to jakž takž, řekl skromně Zelený

Byl to nečekaný pohled. Jaroslav Zelený, tradičně levý bek, se po vystřídání postavil proti Interu do středu zálohy. Žádné zmatky z toho ale nebyly. Naopak. Hbitý blonďák si v úvodním utkání vedl výborně. Ihned se podílel na vedoucí brance Pražanů a o chvíli později mohl zvýšit na 2:0. V dobré pozici ale nevystřelil a červenobílí po inkasovaném gólu v nastavení na San Siru remizovali 1:1.

Jaroslav Zelený ze Slavie se snaží zastavit Mattea Politana z Interu Milán
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Image Sport

"Hrál jsem tuhle pozici asi jednou nebo dvakrát v životě, naposledy asi sedm let zpátky. Bylo to na Baníku, ještě když jsem hrál v Hradci Králové. Už si nevybavuju výsledek, ale motal jsem se tam jak nudle v bandasce. Nejsem v tom úplně zběhlý, ale že bych měl strach, to ne. Kluci, co tam mohou hrát normálně, měli nějaká zranění, tak to padlo na mě," řekl Zelený.

Hned po třech minutách od příchodu na trávník se podílel na vedoucím gólu. Jeho střelu vyrazil brankář Samir Handanovič k Peteru Olayinkovi, který doklepl míč do sítě. "Byla to dost podobná situace jako o víkendu proti Slovácku v lize. To jsem taky vystřelil, gólman to vyrazil, Vláďa Coufal to dorazil a dal gól. Proti Interu to bylo v podstatě to samé. Kdybych to dal já, bylo by to samozřejmě ještě lepší, ale zaplaťpánbůh, že to gólman vyrazil k našemu hráči a Oli to výborně dorazil," uvedl Zelený.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán - Slavia

Na nezvyklém postu se mu dařilo a vysloužil si i pochvalu od trenéra Jindřicha Trpišovského. "Nějaké věci mi vyšly, to vždy pomůže hráči, který jde na hřiště. Když nezkazí první balony nebo se mu povedou přihrávky. Samozřejmě mi pomohlo, že jsem se chytil. Pak jsem to odehrál jakž takž," řekl.

"Jednu chvíli jsem se docela rychle přehrál, chvilku jsem to rozdýchával. Myslím, že kluci odvedli dobrou práci už předtím, dobře jsme je napadali. Plné síly už nebyly jak na naší, tak na jejich straně. Pak vždy ten hráč, který přijde, má více sil než ti, co tam hrají 60 minut," konstatoval sedmadvacetiletý bek.

Vyčítal si, že v 70. minutě v dobré pozici nevystřelil. "Já jsem takový sváteční střelec. Jedna ta situace ke střele úplně vyzývala. Předpokládal jsem, že obránce se zachová jinak. Každopádně kdybych vystřelil, byla to taková blízkost, že pokud bych gólmana vyloženě netrefil, těžko by reagoval. Šli bychom do vedení 2:0 a zaslouženě bychom si odvezli tři body," řekl Zelený.

"To víte, že to mrzí, že jsme to neudrželi. Takové klišé je, že bychom před zápasem bod brali. Ale vzhledem k průběhu, že jsme o to přišli ke konci a já mohl třeba zvýšit na 2:0, je škoda, že si odvážíme jen bod. I když i za ten jsme rádi," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články