Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kdybych mohl vrátit třetí střídání, poslal bych tam útočníka, přiznal Trpišovský

Smíšené pocity měl po remíze v Miláně s Interem trenér fotbalistů Slavie Jindřich Trpišovský. Pražský celek přišel o výhru ve 92. minutě, kdy italský tým dokázal vyrovnat na 1:1. Navzdory zklamání ze ztráty tří bodů byl Trpišovský na hráče náležitě hrdý.

"K tomu, abyste uspěli nebo se vyrovnali takovému týmu, který proti nám dneska stál, potřebujete týmový a individuální výkon, jedno bez druhého nejde. Troufnu si říct, že dneska hráči podali skvělý individuální výkon, hlavně odvážný. Jak rád říká můj agent, výkon s koulema," řekl na tiskové konferenci Trpišovský.

Slavia byla blízko senzační výhře na San Siru, když od 63. minuty vedla. V nastavení však vyrovnal Barella. "Neumím vyjádřit bezprostřední pocity, protože jsme bohužel přišli v 92. minutě o vítězství, které by bylo vzhledem ke druhému poločasu zasloužené. Na jedné straně hrdost na tým, jak se s tím popasoval, že jsme splnili to, co jsme si včera říkali na tiskovce a v kabině," uvedl Trpišovský.

"Na druhou stranu jsme bohužel inkasovali zbytečný gól, a navíc za stavu 1:0 jsme měli tři čtyři situace, kdy jsme mohli dát rozdílovou branku, a závěr bychom dohráli více v klidu. Pro nás zklamání s tím, jak jsme dohráli posledních osm až dvanáct minut," zhodnotil utkání Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán - Slavia

Někdejšímu kouči Žižkova či Liberce vyšlo první střídání, kdy namísto zraněného Traorého dal důvěru Zelenému, po jehož střele skóroval Olayinka. Zpětně si však vyčítal střídání z 85. minuty, kdy stáhl ze hry střelce branky, na jehož místo nastoupil Provod.

"Určitě bychom střídali jinak, kdybychom měli jiné složení, bohužel do toho promluvilo zranění Traorého, který by zápas jinak určitě dohrál a my jsme mohli střídat jinak. Hráči podali skvělý výkon. Chyba byla na naší straně u trenérů u toho třetího střídání. Kdybych mohl jít zpětně, tak třetí střídaní bychom dávali útočníka, tak aby vepředu víc udržel balony, protože to byl kámen úrazu kromě zlepšeného výkonu Interu, kterému hodně pomohl Politano. Tohle od nás nebylo úplně šťastné rozhodnutí, tak jak to vyšlo u Zeleného, tak tohle bohužel nevyšlo, ale to je fotbal," konstatoval Trpišovský.

Radost měl z početného davu slávistických fanoušků. "Skvělý výkon našich fanoušků, je neuvěřitelné, když je vidíte v tom počtu a jak fandí, to je skvělé. Absolutorium pro všechny," řekl Trpišovský.

"To nejdůležitější, co jsem hráčům říkal, bylo, že ať bude výsledek jakýkoli, i když momentálně je pro mě zklamáním, tak je to, aby ti lidi, kteří sem přijeli, byli na nás hrdí. To jsme dneska splnili, bohužel i s kaňkou toho gólu, který nás strašně mrzí. Nestane se vám každý den, že u takového klubu budete šest minut od vítězství," uvedl Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články