Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Felipe vystřelil fotbalovým mladíkům Slavie cennou výhru nad Dortmundem

Devatenáctka fotbalové Slavie naznačila před večerním utkáním Ligy mistrů svým dospělým spoluhráčům, jak na to. Slávističtí mládíci pod vedením Martina Hyského totiž porazili v UEFA Youth League Borussii Dortmund 1:0. Díky gólu nové brazilské akvizice Joaa Felipeho si tak připisují důležité tři body. Červenobílí mladíci odčinili úvodní vysokou porážku 0:4 na půdě Interu Milán.

Utkání Slavia "19" - BVB "19"
zdroj: SK Slavia Praha

Slavia se v tréninkovém areálu v Praze na Xaverově velkého favorita nezalekla a od začátku byla překvapivě aktivnější. Svou převahu Pražané zužitkovali krátce po přestávce, kdy se zpoza vápna přízemní střelou k tyči prosadil Felipe, který už v domácím poháru nastoupil i za A-tým.

Borussia, která v úvodním kole porazila doma barcelonské mladíky 2:1, přidala až v závěru, ale srovnat nedokázala. Naopak slávisté v nastavení mohli zvýšit, kdyby jim nezkazila radost tyč.

Youth League je na podzim rozdělená na dvě části. První, v níž startuje Slavia, kopíruje Ligu mistrů, druhá větev je určena pro dorostenecké mistry. V dalším utkání Pražané přivítají Barcelonu. České maximum v Youth League drží Příbram, která v sezoně 2015/16 došla do osmifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund je komplexní tým, řekl Trpišovský před LM
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články