Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Slavia jde na remízový Dortmund. Jsou to ještě větší paliči než my, soudí Trpišovský

Před dvěma týdny Slavia nečekaně remizovala v Miláně s Interem 1:1 a překvapit zkusí i doma proti Borussii. Zatímco český šampion drží 24 soutěžních duelů neporazitelnost, německý vicemistr třikrát za sebou jen remizoval. Podle trenéra Jindřicha Trpišovského je však dortmundský klub možná nejhorším soupeřem ze všech ve skupině. Utkání sledujte prostřednictvím textové on-line reportáže na webu ctsport.cz.

Marco Reus
zdroj: DPA autor: firo Sportphoto/ Jürgen Fromme

"Když jsem viděl Dortmund v zápasech, nevím, jestli je nějaká vhodná doba s nimi hrát. Teď remizují, ale jsou to ještě větší paliči než my. Viděl jsem zápas s Barcelonou a pro mě je neuvěřitelné, že neproměnili asi osm gólových šancí včetně penalty. To je teď provází v těch zápasech," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia v Miláně sahala po třech bodech a vyrovnávací gól inkasovala až v nastavení. Také Dortmund měl na úvod skupiny blíže k vítězství, ale doma proti Barceloně neproměnil penaltu a remizoval bez branek.

"Uvidíme, ale myslím, že pro nás to bude nejhorší soupeř z těch tří, a to tím stylem hry. Až budeme hrát na Nou Campu, třeba změním názor. Ale bude to hodně náročné. Někdo mi v kabině říkal, že koukal na Dortmund a že hrají podobně jako my, jen asi v pětkrát větší kvalitě," poznamenal Trpišovský s úsměvem.

Domácí prostředí spíš nevýhodou?

Zatímco Slavia hraje skupinu Ligy mistrů podruhé v historii a po 12 letech, Dortmund patří ke stabilním účastníkům vyřazovací fáze. V roce 1997 soutěž vyhrál a v sezoně 2012/13 došel do finále. Borussii tehdy vedl nynější kouč Liverpoolu Jürgen Klopp, který je pro Trpišovského vzorem.

"Hodně jsem Dortmund sledoval, mám ho rád. Je to sympatický klub. Pro mě je to skvělý tým. Myslím, že to bude úplně jiný zápas než v Miláně, který má zase jiné kvality. Hráči Dortmundu jsou hrozně rychlí, kvalitní a techničtí, výborní fotbalisté. Za sebe říkám, že to bude strašně náročné. Nevím, jestli je úplně výhoda hrát s nimi doma, mají fantastický přechod nahoru. Ale těšíme se na to," dodal Trpišovský.

Generálka Slavii nevyšla podle představ

Slávisté v sobotu udolali 1:0 Mladou Boleslav, která v nastavení neproměnila penaltu, a dál vedou ligu o tři body před Plzní. K ideálu měl ale jejich výkon v druhém poločase daleko. "Jestli takhle budeme hrát proti Dortmundu, ani nechci domýšlet, jak to dopadne. Ti nás z těch brejků tak vycvičí, že budeme koukat," řekl slávistický bek Vladimír Coufal.

Dortmund o víkendu jen remizoval s Brémami 2:2 a v Bundeslize je až osmý, byť na vedoucí Bayern Mnichov ztrácí jen tři body. Borussia v zápase kvůli zranění postrádala jednu z opor stopera Matse Hummelse, který by ale proti Slavii už měl nastoupit. K dalším hvězdám patří kapitán Marco Reus, Mario Götze či Axel Witsel.

Statistické zajímavosti:

- Dortmund na české půdě v soutěžním zápase ještě neinkasoval

- Slavia v posledních 4 zápasech s německými soupeři neskórovala

- české kluby nevyhrály v pohárech nad německými soupeři 11x za sebou

- Slavia drží od dubna neporazitelnost 24 soutěžních zápasů

- Slavia doma prohrála jediný z posledních 8 zápasů v evropských pohárech

- Dortmund v posledních 3 soutěžních zápasech remizoval

- Dortmund v posledních 3 zápasech evropských pohárů neskóroval

- Dortmund vyhrál jen 2 z posledních 12 venkovních zápasů v evropských pohárech

Dortmund v součtu s Pohárem Intertoto na české půdě v pěti zápasech ještě neinkasoval a tuzemské kluby naopak neporazily německého soupeře posledních 11 utkání. Borussia se i tak má před Slavií na pozoru.

"Úvodní remíza 0:0 s Barcelonou je pozitivní, hlavně výkon, na který chceme navázat. Musíme si ale dát pozor. Všichni víme, že Slavia došla až do čtvrtfinále Evropské ligy, kde vypadla s Chelsea," upozornil švýcarský kouč Borussie Lucien Favre.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Kolář - Coufal, Frydrych, Hovorka, Bořil - Souček - Masopust, Hušbauer, Stanciu, Olayinka - Škoda (Tecl).

Dortmund: Bürki - Piszczek, Akanji, Weigl, Hakimí - Delaney (Dahoud), Witsel - Sancho, Reus, Hazard - Götze.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články