Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Slavia před duelem s Dortmundem uctila památku Karla Gotta

Fotbalisté Slavie uctili památku Karla Gotta před večerním utkáním Ligy mistrů proti Borussii Dortmund. Jeden z nejvýznamnějších domácích zpěváků historie zemřel v úterý ve věku 80 let. Fanoušci obou klubů po rozcvičce hráčů na počest nejslavnějšího českého zpěváka přibližně dvě minuty vestoje tleskali a připomněli si legendu poslechem české a poté německé verze hitu Včelka Mája.

Je nám líto, video expirovalo.
Smrt zpěváka Gotta zasáhla i oblast sportu

Minuta ticha před výkopem zápasu nešla u Evropské fotbalové unie UEFA, pod kterou režim utkání Ligy mistrů spadá, narychlo vyjednat. Čtvrt hodiny před začátkem duelu, kdy končila rozcvička, se Edenem rozezněla píseň Včelka Mája a na obrazovkách běžely černobílé záběry s Gottem. Celý stadion povstal a přes dvě minuty tleskal. Mnozí fanoušci neskrývali dojetí.

K české legendě měl vztah i Dortmund, Gott totiž Borussii v roce 1996 nazpíval klubovou hymnu ve stylu hitu Včelka Mája. Slavný zpěvák byl velmi populární v celém Německu. "Odpočívej v pokoji, Karle Gotte," uvedla Borussia na sociální síti během dne.

Gott měl blízko i ke Slavii. "Den si již nejde užít. Můžeme jen bojovat a zkusit vyhrát na Vaši počest. Čest Vaší památce, Mistře!" uvedl na Twitteru předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Přání mu nevyšlo, Slavia s Dortmundem prohrála 0:2 a nenavázala na překvapivou úvodní remízu 1:1 z Milána s Interem.

"Celé Česko dnes zastihla smutná zpráva, ve věku 80 let zemřel nejslavnější český zpěvák Karel Gott. Člověk, který měl kromě hudby blízko i ke sportu, sám působil jako fotbalový brankář. Mistře, odpočívejte v pokoji," doplnil slávistický klub.

"Jeho píseň C'est la vie zní pravidelně z úst našich fanoušků a hráčů po zápasech. I proto nás zpráva o odchodu plzeňského rodáka Karla Gotta hluboce zasáhla," uvedlo vedení fotbalistů Viktorie Plzeň.

"Všichni v našem klubu jsme s lítostí přijali zprávu o odchodu Karla Gotta. Šlo o jednu z nejvýraznějších postav naší země, jejíž písně často zněly i naší kabinou. Odpočívejte v pokoji, Mistře!" uvedli fotbalisté pražské Sparty.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Sport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články