Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Masopust: Musíme podat nadstandardní výkon. Slavia je velmi běhavá, varuje kouč Dortmundu

Slavia musí podat proti Dortmundu do jednoho nadstandardní výkon, aby mohla pomýšlet na bodový zisk, říká hráč sešívaných Lukáš Masopust. Nepovažuje za žádnou výhodu, že Borussia v soutěžních zápasech třikrát za sebou nevyhrála. "V takových zápasech musí všech 11 lidí podat nadstandardní výkon," uvedl záložník z Edenu před utkáním 2. kola skupiny Ligy mistrů. Utkání sledujte prostřednictvím textové on-line reportáže od 18:55 na webu ctsport.cz.

Lukáš Masopust
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Budeme se snažit odevzdat maximum. Je to pro nás svátek, takový zápas, a my si ho půjdeme užít a odjezdit. Uvidíme, na co to bude stačit. Každopádně takové zápasy nás budou posouvat dál a my se po nich budeme zlepšovat," řekl Masopust.

Dortmund přicestoval do Prahy s třemi remízami po sobě. "Úplně si nemyslím, že by to byla výhoda. Viděl jsem část zápasů, zápas s Barcelonou hráli doopravdy výborně. Každý zápas je jiný, speciálně Liga mistrů je taky trošku jiná než domácí soutěže. Nemyslím, že by je to nějak poznamenalo," konstatoval reprezentační záložník.

"Řekl bych, že jen ty poslední dva zápasy se nám úplně nevydařily. Proti Barceloně (0:0) a předtím Leverkusenu tam nebylo nic negativního. Někdy se stane, že vám prostě dva zápasy tolik nevyjdou," řekl obránce Mats Hummels.

Dortmund je mu odmalička sympatický. "Kdo má rád fotbal, tak se rád kouká na Dortmund. To, co předvádí dopředu, jaké má kombinace, to je něco nádherného. Já osobně mám už odmala rád třeba Marca Reuse," prohlásil Masopust.

Borussia se podle trenéra Luciena Favreho bude muset vyrovnat českému šampionovi v běhavosti. "Samozřejmě jsme viděli, jak Slavia hrála na Interu. Zaslouženě tam uhrála bod. Měli celou řadu šancí, více než Inter. Hráli opravdu dobře, napadali. Jsou velmi atletický a běhavý tým. Běhají hodně a hlavně běhají do správných míst," řekl Favre.

Peter Olayinka ze Slavie se raduje z gólu s Josefem Hušbauerem
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Čekám, že ten zápas bude náročnější, ještě daleko rychlejší a běhavější," řekl Masopust. "Měli jsme dvakrát video a hráče jsme si rozebrali detailněji, i tým, jak hraje. Jsou hrozně nebezpeční dopředu, když dostanou trošku prostoru, hned to dokážou využít. Na to si musíme dát pozor. Musíme být na nich pořád nalepení. Věříme, že nám pomůže vyprodaný Eden, že nás zase požene jako v zápasech s Chelsea nebo se Sevillou," doplnil šestadvacetiletý záložník a připomněl zápasy z jarní části Evropské ligy.

Favre zřejmě bude moci využít Hummelse, který kvůli problémům se zády vynechal poslední ligový zápas. "Vycházím z toho, že to půjde. V pondělí jsem se zúčastnil tréninku, sice nebyl úplně nejintenzivnější v životě, ale měl jsem poměrně dobrý pocit. Pokud bude dnes v tréninku vše v pořádku, tak budu k dispozici," řekl Hummels.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články