Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Máme psychicky silný tým. Na konci zápasů nám pomáhají skvělí diváci, pochvaluje si Kondelík

Prožívá pohádkové období. Po brzkém konci a návratu ze zámoří a následném úspěšném restartu kariéry v extraligových Českých Budějovicích si užívá nečekanou účast na domácím mistrovství světa. Jáchym Kondelík coby reprezentační nováček na vrcholné akci vůbec neřeší, že nehraje tolik minut jako na klubové úrovni. Přímý přenos utkání Česko – Rakousko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 19:40.

Je nám líto, video expirovalo.
Kondelík: Ukázali jsme, že máme psychicky silný tým

Češi získali ze čtyř zápasů devět bodů, ale třikrát museli dotahovat náskok soupeře. S národním týmem tak Kondelík zažívá také mnohá úskalí na domácím turnaji. "Myslím si, že starty jsou něčím, na co se musíme soustředit. Nesmí nám to už utéct. Stalo se nám to dvakrát, a když si to pohlídáme, bude to dobré," připomněl Kondelík fakt, že český tým prohrával s Norskem v první třetině 1:3 a se Švýcarskem a posledně Dánskem vždy 0:1.

Vysvětlit si to však vysoký útočník neumí. "Kdyby to bylo na začátku turnaje, tak bych řekl, že je to nějaká nervozita. Ale myslím si, že jsme se do toho už tak nějak všichni dostali. Takže na to bych se nevymlouval. Ale na konci zápasů nám pomáhají skvělí diváci, kteří nás ženou celou dobu. Zápasy se snáz otáčí a pak se člověk do toho lépe dostane. Je to náš šestý hráč v poli," ocenil Kondelík domácí atmosféru.

Podle Kondelíka má reprezentační výběr díky schopnosti zvládat nepříznivě se vyvíjející zápasy důležitou vlastnost. "Myslím si, že máme psychicky hodně silný tým a že nás nic nepoloží. Myslím si, že jsme to už ukázali několikrát na tomto turnaji. Když jsme přišli do kabiny (po druhé třetině s Dánskem), tak kluci-lídři zaveleli, ať jsme v klidu," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Dánsko

"A myslím si, že to tak opravdu je, že tam není panika. Víme, co v tom týmu máme. Tým je psychicky silný a to je na domácím mistrovství světa obrovsky důležité," doplnil.

Hlavními postavami v promluvách k týmu jsou zkušení hráči. "Hodně mluví 'Gudy' (Radko Gudas), 'Červus' (Roman Červenka), 'Pali' (Ondřej Palát). Všichni tihle kluci furt mluví. Každý, kdo chce něco říct, tak se to nebojí říct. Také jsem několikrát něco řekl a kluci to berou. A nikomu to nevadí, že jsem asi druhý nebo třetí nejmladší. Jsem za to strašně rád. Od starších kluků to bereme víc, a když něco řeknou, tak to tak prostě je," dodal.

Na světovém šampionátu mu oproti klubové úrovni kleslo herní vytížení. "Je to samozřejmě změna, ale je to změna, s kterou jsem počítal, a vůbec s tím nemám problém. Pokud jste na mistrovství světa a reprezentujete Českou republiku, tak i kdybych tady měl být jakoukoliv součástí týmu, tak to vezmu strašně rád. Tohle mi vůbec nevadí," uvedl.

Jedno negativum by však našel. "Jediné, co je občas těžké, když nejdete dlouho na led, je pak tam vlézt. Stačí patnáct vteřin a máte těžké nohy. A to je něco, na co jsem nebyl letos zvyklý, spíš právě naopak. Je to zvláštní, čím víc hrajete, tím lépe se cítíte. Je to nové, ale samozřejmě jakoukoliv roli dostanu, tak ji hrozně rád budu plnit," prohlásil.

Kondelík vede jako centr čtvrtý útok společně s Ondřejem Beránkem a Jakubem Flekem na křídlech. "Myslím, že pan Rulík nás dal k sobě z nějakého důvodu. Kluci mi samozřejmě pomáhají jejich rychlostí. Já doufám, že jim zase mohu pomoct svojí výškou, kily a nějakou sílou. Myslím si, že nám to sedí. A sedíme si i mimo led. S 'Berym' už žiju asi čtvrtý týden, takže ho vlastně vidím víc než přítelkyni. Chemie je zatím dobrá," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články