Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Historie se znovu opakuje. Chceme si vést lépe, vyhlíží Alonso vendetu s AS Řím

Po ovládnutí Bundesligy a postupu do semifinále Evropské ligy se trenér Xabi Alonso soustředí s hráči Leverkusenu na další cíle. Dvaačtyřicetiletý Španěl by s Bayerem rád prošel sezonou mezi německou elitou bez porážky a na evropské scéně touží dojít do finále. Motivaci má o to větší, že se v semifinále opět utká s AS Řím, proti němuž před rokem neuspěl.

Trenér Leverkusenu Xabi Alonso během utkání s West Hamem
zdroj: REUTERS

Leverkusen ve čtvrtfinále vyřadil West Ham, když Hammers doma porazil 2:0 a ve čtvrteční odvetě s nimi remizoval 1:1. Bayer neprohrál ani 44. soutěžní zápas v sezoně, čímž z týmů pěti elitních evropských lig překonal rekord turínského Juventusu z ročníku 2011/12. Prohru Leverkusenu na Olympijském stadionu v Londýně odvrátil střídající Jeremie Frimpong.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání West Ham – Leverkusen

"Chceme jít co nejdál. Nejdůležitější je, abychom plnili cíle. Máme před sebou velké výzvy. Bundesligu jsme sice vyhráli, ale nechceme tvrdit, že je konec. Naším cílem je teď projít bundesligovou sezonou bez porážky. Bylo by to díky tomu ještě historičtější," prohlásil Alonso, který dovedl Leverkusen k prvnímu titulu v německé nejvyšší soutěži a přerušil tím dominanci Bayernu Mnichov, trvající od roku 2013.

Těžká zkouška v Dortmundu

V neděli se Alonsovi svěřenci představí v Dortmundu v souboji dvou semifinalistů evropských pohárů. "Je to semifinalista Ligy mistrů, špičkové evropské mužstvo. Bude to mimořádný zápas," uvedl někdejší záložník Liverpoolu, Realu Madrid či Bayernu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AS Řím – AC Milán

Leverkusen, za nějž hraje trio českých reprezentantů brankář Matěj Kovář a útočníci Patrik Schick se zraněným Adamem Hložkem, začne semifinále 2. května v Římě. Odveta je na programu o týden později. V minulé sezoně italský celek doma porazil Bayer 1:0 a v odvetě s ním remizoval bez branek. Ve finále ale po penaltovém rozstřelu neuspěl se Sevillou.

"V Evropské lize zase máme velkou motivaci. Naposledy přes nás Řím postoupil do finále, nyní se historie znovu opakuje. Bude to zajímavé. Těším se na semifinále. Ve fotbale se vám sem tam naskytne druhá šance, což se nám teď stalo. Chceme si vést lépe. Zkušenosti z minulých dvou sezon nám pomůžou pozitivním způsobem. Je to ale jiné než před rokem, vyměnili několik hráčů," konstatoval mistr světa a dvojnásobný evropský šampion.

Leverkusen útočí ještě na dvě trofeje. Vedle Evropské ligy může vyhrát i Německý pohár, v němž ve finále 25. května vyzve druholigový Kaiserslautern se záložníkem Filipem Kaločem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články