Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sestřihy a momenty 7. dne: Rakušané zmrazili Finy, Norové dokázali vystřelit

Rakušané poprvé v historii světových šampionátů porazili Finy. Vítězství 3:2 vystřelil papírově slabšímu soupeři dvě desetiny sekundy před koncem Benjamin Baumgartner. Kanada v plouživém zápase udolala Norsko 4:1, přičemž Seveřané nedokázali za první dvě třetiny vystřelit na branku. Švédové přehráli bez zaváhání Kazachstán 3:1 a Američané rozstříleli Francii 5:0.

Utkání Finsko – Rakousko
zdroj: Reuters autor: Eva Kořínková

Finsko – Rakousko 2:3

Začalo to podle plánu. Finové se ujali vedení po 171 sekundách. Iiro Pakarinen vyhrál u zadního mantinelu souboj se Stevenem Strongem a Saku Mäenalanen skóroval. V čase 8:06 favorit zvýšil díky Oliveru Kapanenovi. Jenže ve 24. minutě se Rakušané dočkali snížení, po přihrávce Thomase Raffla překonal Harriho Säteriho Mario Huber. V 50. minutě smazal ztrátu střelou od modré čáry pod horní tyč obránce Thimo Nickl. A ten závěr… Střelu Lukase Hauduma ještě Säteri vytěsnil na horní tyč, ale Baumgartner si vybruslil v útočném pásmu zpět k modré čáře a jeho nahození přes clonu zapadlo k levé tyči za finského gólmana.

Kanada – Norsko 4:1

Kaiden Guhle ve 12. minutě našel před brankou Brandona Taneva, který usměrnil puk za Haukelanda. Po 136 sekundách druhé části Kanaďané zvýšili vedení. Po pasu Bowena Byrama doklepl puk do odkryté branky Andrew Mangiapane. Za 40 minut hry neměli Norové na kontě jedinou střelu na branku. Nakonec si jich připsali šest. Hned v úvodu třetího dějství snížil Solberg. Dylan Cozens ovšem odpověděl v početní nevýhodě. Více než dvě a půl minuty před koncem sáhli Norové ke hře bez gólmana, k pojistce toho využil McCann.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Kanada – Norsko

Kazachstán – Švédsko 1:3

Vysoce favorizovaní Seveřané byli od první minuty lepším týmem a vytvořili si až drtivou herní převahu. Až v 11. minutě uspěl s přesnou střelou Marcus Johansson. Druhý gól Švédové přidali ve druhé části při přesilovce soupeře, kdy se po rychlém protiútoku prosadil Linus Johansson. Hned na začátku třetí třetiny skóroval Zetterlund. Ve 46. minutě se přesně pod horní tyč trefil Beketajev. Nejvýraznější postavou utkání byl brankář Bojarkin, který si připsal 41 úspěšných zákroků.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Kazachstán – Švédsko

USA – Francie 5:0

Favorizovaní zámořští hráči do utkání vstoupili ve velkém stylu a již po 45 sekundách se dostali do vedení, když brankáře Juncu překonal Nelson. Elitní formace Američanů zápas rozhodla. Následně se dvakrát prosadil Boldy a čtvrtý gól přidal třetí člen útoku Gaudreau. Do druhé části místo Juncy nastoupil Papillon a přestože i on byl v permanenci, měl více štěstí. Nakonec ovšem čisté konto neudržel, v 58. minutě jej překonal Pinto. Brankář Bordeaux utkání dochytal s 37 úspěšnými zákroky.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání USA – Francie
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články