Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V Teplicích si po Spartě zastřílela i Slavia. Pohodový den načal Tecl

Fanouškům za domácí prohru s Jabloncem koupili slávisté odpustek. V Teplicích dominovali a po brankách Stanislava Tecla, Ondřeje Kúdely a Jana Sýkory zvítězili v šestém kole první ligy 3:0. Minimálně do utkání Plzně proti Mladé Boleslavi poskočili na první místo prvoligové tabulky. Teplice předchozí domácí utkání také nezvládly proti pražskému týmu, se Spartou prohrály 0:4. 

Útočník Slavie Stanislav Tecl skóruje proti Teplicím
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Úřadující vicemistr napravil minulou porážku s Jabloncem, vyhrál pátý z šesti zápasů nejvyšší soutěže a minimálně do neděle se dostal do čela tabulky. Na první místo se může vrátit Plzeň, pokud bude bodovat s Mladou Boleslaví. Teplice prohrály potřetí za sebou, navíc bez vstřelené branky a jsou dvanácté.

"Po výsledcích, které jsme minulý týden měli, nám tahle výhra může hodně pomoci. Vrátili jsme se zpět k tomu, co jsme produkovali na začátku ligy, to je před těžkým zápasem s Plzní důležité," řekl na tiskové konferenci trenér Pražanů Jindřich Trpišovský.

Slavia v posledním kole minulé sezony v Teplicích jasně vyhrála a otěže zápasu měla pevně v rukou i od úvodu dnešního duelu. První šanci ještě Tecl v šesté minutě neproměnil, ale o osm minut později už otevřel skóre, když se prosadil hlavou po centru z levé strany od Bořila.

"Inkasovali jsme branky po centrech ze strany, v pokutovém území jsme se chovali hrozně dětinsky. První gól nás zlomil. Padla na nás deka a už jsme se z toho nedostali," řekl teplický trenér Daniel Šmejkal.

Pražané v první půli jasně dominovali a využívali nedůrazně hrající teplické obrany. Ve 22. minutě měl na noze druhý gól Tecl, ale jeho zakončení vykopl před brankovou čárou Jeřábek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Teplice – Slavia Praha

Ve 34. minutě Slavia opět udeřila po centru. Na Hušbauerův roh si naskočil Kúdela a hlavou zvýšil. Hostující stoper, který při zranění Deliho a nemoci Pokorného nastoupil poprvé v sezoně, dal svůj premiérový gól ve Slavii. V soutěžním utkání se trefil po dvou a půl letech.

"Je pravda, že Hušba to kopl skvěle. S Bóřou jsme se domluvili, kdo tam půjde. Šel jsem tam já. Kdyby tam šel Honza, tak asi dá gól on. Stál jsem tam, kde jsem měl a měl jsem štěstí," řekl Kúdela. "Přál jsem si gól pro malého, který má dnes dva měsíce. I kdyby to byl přátelák, chtěl jsem mu dnes dát gól. O to jsem měl větší radost," dodal.

Teplický brankář pak domácí ještě do přestávky zachránil do dalšího inkasovaného gólu, když vzápětí vyrazil Stochovu střelu a chvíli nato zasáhl i proti Coufalovi. Teplice bez nemocného útočníka Vaněčka za úvodní dějství brankáře Koláře, chytajícího 50. ligový duel, příliš neohrozily.

"V prvním poločase jsme mohl klidně dát hattrick. Co k tomu říct. Štve mě to hodně, na druhou stranu jsme vyhráli 3:0 a to je důležité," uvedl Tecl.

Severočeši se neprobrali ani po přestávce, kdy přišel na trávník čerstvý Moulis. Krátce poté, co teplický kouč Šmejkal v 59. minutě stáhl Ljevakoviče a posílil ofenzivu o Horu, skórovala Slavia potřetí. Po dalším Bořilově centru na zadní tyči sklepl Coufal míč pro nabíhajícího Sýkoru a ten v ideální pozici nezaváhal.

Vzápětí mohl snížit Červenka, ale jeho střelu zablokoval Ngadeu. Jinak červenobílí zbytek zápasu kontrolovali a kouč Trpišovský si mohl dovolit v závěru nasadit do premiéry v nejvyšší soutěži osmnáctiletého Valentu. Na lavičce Slavie navíc byl při velké marodce i další mladík Nabijev.

"Situace byla extrémní, chybělo nám osm devět hráčů. Přivezli jsme si nějaké nachlazení z Kyjeva. Po dlouhé době jsem nemusel vybírat nominaci, kdo byl zdravý, jel," podotkl Trpišovský.

Slavia venku v lize posedmé za sebou neinkasovala a ideálně se naladila na příští kolo, v němž přivítá mistrovskou Plzeň. Teplice naopak nechtěně navázaly na minulou domácí porážku 0:4 se Spartou a na vlastním stadionu ve čtvrtém z posledních pěti utkání prohrály nejméně o tři góly.

"Musíme zvednout hlavy. Tohle sport někdy přináší, nemůžeme být skeptičtí a házet flintu do žita. To neexistuje. Nikdo nám nepomůže, musíme být k sobě tvrdí," uvedl Šmejkal.

FK Teplice - Slavia Praha 0:3 (0:2)

Branky: 14. Tecl, 34. Kúdela, 59. Sýkora. Rozhodčí: Proske - Kotík, Vlasjuk. ŽK: Shejbal - Tecl. Diváci: 7486.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Hošek, Krob - Ljevakovič (59. Hora), Kučera - Hyčka (46. Moulis), Žitný, Luts (73. Shejbal) - Červenka. Trenér: Šmejkal.

Slavia: Kolář - Coufal, Ngadeu, Kúdela, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer, Sýkora (90. Zelený), Baluta (84. Valenta) - Tecl (75. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články