Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

I bez Baroše to jde. Baník porazil Duklu díky gólům Diopa a Šašinky

Ostravská ikona Milan Baroš ještě zůstal na lavičce. Jeho spoluhráči si ale bez problémů poradili s Duklou 2:0. Prosadili se oba útočníci. Skóre otevřel Ondřej Šašinka, ke kterému se přidal Dame Diop. Senegalský forvard za Zlín nevstřelil v první lize víc než pět branek za ročník, nyní má v Baníku už čtyři. Navázal na hattrick v Olomouci. Dukla ani na šestý pokus v sezoně pod koučem Pavlem Drskem nebodovala.

Ostravský střelec Dame Diop
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Pro nás nesmírně těžký zápas. Věděli jsme, že Dukla bude nepříjemná. V předešlých třech utkáních nebyla horší než její soupeři. Přežili jsme jejich první šanci, pak až tak vyložené šance neměla. Nějaké náznaky tam byly, ale obrana si s tím poradila. Na hřišti nebyl až tak velký rozdíl, snad jen v tom, že máme hráče, kteří to umí dohrát a dát góly," řekl kouč Baníku Bohumil Páník.

Baník do zápasu vlétnul jako vichr a na soupeře se valil jeden rychlý výpad za druhým. Hosté přežili ještě gólovou hlavičku Filla, ale ve 12. minutě náporu podlehli: bleskový kontr po ose Hrubý, Holzer zblízka do opuštěné brány zakončil Šašinka.

Pražané se pak vymanili z defenzivy a po půlhodině hry dokonce převzali otěže zápasu. Dukla měla minimálně na vyrovnání. Tetourovu nepříjemnou ránu z velkého vápna Laštůvka vyrazil, ale čistý gól měl v 35. minutě na noze především Brandner, který se sice vzorově zbavil obránce, ale sám před brankářem zvolil nepřesné zakončení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Baník Ostrava - Dukla Praha

"Je hezké, že jsme si přihrávali nebo kombinovali, byly tam dobré věci. Ale co my nedáme, to nás sráží. Když nevstřelíme gól, nemůžeme pomýšlet na úspěch. Měli jsme docela dost příležitostí, a máme nulu," litoval hostující brankář Filip Rada.

Hosty navíc ještě více nalomil gól do šatny: Diop se ve 43. minutě důrazně vrhl do souboje s brankářem Radou, který balon nedokázal udržet, a senegalský útočník v pádu zvýšil na 2:0. I přes velké protesty Pražanů u sudího Machálka gól platil. "Druhý gól byl podle mého faul, Diop nehrál ani náhodou míč. I přes tohle jsme gól nedali a Baník by stejně vyhrál 1:0. Musíme se v tréninku soustředit na zakončení. Věděli jsme, že máme těžký los, ale já na hráčích vidím, že dřou," prohlásil kouč Dukly Pavel Drsek.

Diop odstartoval i druhou půli - středem hřiště se dostal za obranu, ale Rada si tentokrát s jeho střelou poradil. Hosté se i pak znovu snažili hrát aktivně a opticky s Baníkem drželi krok. Příležitostí ke skórování však měli poskrovnu. Do jedné zajímavé se v 57. minutě dostal smolař minulých kol Chlumecký, ale jeho tečovaná střela však skončila těsně vedle tyče.

Baník hrál údržbu a v poslední minutě ho z klidu málem vyvedl střídající Bezdička, který však ve vyložené příležitosti přestřelil bránu. "Dukla hrála docela dobře. Vytvářela si prostor v krajních stranách. Dávala před branku hodně nebezpečných centrů, některé jsme odvrátili i se štěstím, že třeba netrefili bránu, ale my hráli vzadu docela kompaktně, takže jsme to s nulou zvládli," sdělil domácí stoper Patrizio Stronati. 

Ostravský gólman Laštůvka už 405 minut na Městském stadionu neinkasoval a Baník doma neprohrál podeváté v řadě. "Je to fajn, že po loňské sezoně jsme tam, kde jsme. Ale bereme to s pokorou a víme, že je před námi ještě spousta práce," dodal Páník.

Baník Ostrava - Dukla Praha 2:0 (2:0)

Branky: 12. O. Šašinka. 43. Diop. Rozhodčí: Machálek - Podaný, Boček. ŽK: Pazdera - Preisler. Diváci: 10.405.

Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman - Fillo, Jánoš, Hrubý, Holzer (79. Granečný) - O. Šašinka (64. Jirásek), Diop (89. J. Šašinka). Trenér: Páník.

Dukla: Rada - Miloševič, Bezpalec, Chlumecký, Preisler - Tetour, Hanousek - Douděra (81. Holík), Bilovský, Brandner (81. Bezdička) - Schranz. Trenér: Drsek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články