Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Letenské déjà vu. Také v Ďolíčku Sparta ztratila vedení a opět remizovala

Podruhé za sebou přišla fotbalová Sparta o ligové vítězství v závěrečných minutách. Po domácí remíze s Příbramí se v předehrávce 6. kola rozešla smírně také s Bohemians, tentokrát 1:1. V Ďolíčku otevřel skóre z přímého kopu kapitán Josef Šural, ale nerozhodný výsledek stanovil střídající Jan Záviška. 

Utkání Bohemians 1905 - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Obě ztráty byly rozdílné. Proti Příbrami šlo o brejk. Teď jsme podvědomě začali bránit a navíc jsme vynucenými střídáními dostali hráče na posty, kde normálně nehrají. Diváci soupeře dotlačili do tlaku, až z toho byl gól," řekl trenér hostí Zdeněk Ščasný.

Od začátku byl k vidění vyrovnaný duel plný soubojů ve středu hřiště, ale s minimem šancí. V první půli stála za zmínku jediná. A to když ve 26. minutě vypálil sparťanský kapitán Šural z otočky a brankář Valeš ani sám nevěděl, jak vyrazil míč mimo tři tyče.

Favorizovaní Letenští nicméně nenavazovali na předchozí výkony a nevýrazný byl i Stanciu, který nastoupil ve speciálně označeném dresu Přihraj: Král asistencí jako nejlépe přihrávající hráč úvodních pěti kol. V poločase ovšem musel střídat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Bohemians 1905 – Sparta Praha

Ještě dříve hřiště opustila domácí hvězda Mašek. Ve 35. minutě totiž absolvoval vzdušný souboj s Chipciuem, jenž ho nebezpečně přistrčil. Kanonýr "klokanů" dopadl ošklivě na ruku a s vykloubeným loktem musel střídat. 

Kvůli zranění navíc klíčový hráč vršovického celku zřejmě přijde o velkou část podzimní části nejvyšší soutěže. "S Maškem to vypadá špatně, má vykloubený loket, přetrhané vazy a ruku v sádře. Předtím tam byly podobné souboje, které kdyby byly trestány, tak k tomuhle nemuselo dojít. Takové souboje mohou skončit i zlomeninou páteře. Diváci to vycítili a až nenávistí k některým hráčům Sparty a k rozhodčím odšpuntovali i u hráčů bojovnost, semkli se a dohromady to vytvořilo energii, která nám pomohla. Tímto bych chtěl divákům poděkovat. Takhle tu po nikom ještě nešli," prohlásil domácí kouč Martin Hašek.

Po změně stran měla ze hry přeci jen více Sparta. Chipciuova střela byla spíše propagační, ale vzápětí byl na hranici pokutového území podražen Šural. Při absenci Stanciua si sám stoupl k exekuci přímého kopu a technickou střelou dokázal propálit děravou zeď – 0:1. "Věřil jsem si. Z téhle vzdálenosti stačí trefit bránu," popsal svůj gól Šural.

Bohemians se nevzdávali a v závěru si vytvořili tlak, který korunovali pět minut před koncem. Soupeře zamkli v jeho vápně, kam poslali několik centrů po sobě  ten Bartkův proletěl na zadní tyč ke zcela volnému Záviškovi, jenž zblízka prostřelil Nitu a stanovil konečný stav. "Plavšič se na toho hráče dvakrát podíval, přesto ho nechal jít do zakončení. Jinak si plnil defenzivu dobře, ale v tuhle chvíli propadl. Ale nemůžeme dovolit odehrát pět minut na vlastní polovině," upozornil Ščasný.

Letenské obral o body její odchovanec. "Do hry jdu vždy s touhou dát branku a jsem moc rád, že jsem vyrovnal. Teď jsem v Bohemce a chci jí pomáhat k bodům. I když jsem prošel Spartou, tak jsem rád, že jsem ten gól dal a odměnil tak kluky za to, jak celý zápas odbojovali," povídal Záviška.

6. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 1:1 (0:0)

Branky: 76. Záviška - 61. Šural. Rozhodčí: Berka - Paták, Mokrusch. ŽK: Nečas, Hilál - Plavšič, Vatajelu, Šural. Diváci: 4931.

Bohemians: Valeš - Dostál, Krch, Šmíd, Bartek - Reiter (76. Záviška), F. Hašek, Bederka (67. M. Hašek ml.), Vaníček - Mašek (37. Nečas), Hilál. Trenér: M. Hašek st.

Sparta: Nita - Chipciu, Kaya, Radakovič, Vatajelu (81. Vukadinovič) - Stanciu (46. Sáček), Kanga, Frýdek, Plavšič - Šural, Tetteh (88. Pulkrab). Trenér: Ščasný.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články