Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Opava v souboji o zvednutí sebevědomí podlehla Karviné 1:3

Ze souboje dvou týmů z chvostu tabulky vyšla lépe Karviná. V šestém kole první fotbalové ligy porazila Opavu v jejím brněnském azylu 3:1 a poprvé v sezoně bodovala. Svěřence Romana Nádvorníka k triumfu nasměrovala hlavička po rohu osamoceného Filipa Panáka, na něhož navázal Vojtěch Smrž. Opava snížila z kopačky Tomáše Smoly, ale skóre uzavřel Tomáš Wágner.

Fotbalisté Karviné se radují z branky
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Věděli jsme, že do Brna jedeme hrát zápas o šest bodů. Nebyli jsme v lehké situaci a body jsme potřebovali. Povedlo se nám udělat první krok a odlepili jsme se ze dna tabulky," řekl trenér Karviné Roman Nádvorník. "Hráli jsme disciplinovaně, krom třech gólů si vypracovali i další gólové šance. Musím říct, že jsem s výkonem svého týmu spokojený," dodal.

"Dá se to shrnout jedním slovem  naivita. První poločas byl z naší strany sterilní, při klíčových situacích jsme dělali dětinské chyby," přidal kouč Opavy Roman Skuhravý. "Ve druhém poločase se obrázek nezměnil, i když jsme změnili rozestavení a byli víc důrazní. Vypracovali jsme si i trestné kopy, pořád tam ale byla sterilita. Fotbal se hraje na góly a z toho pohledu jsme zaslouženě prohráli," prohlásil.

První šanci slezského derby soupeřů ze suterénu soutěže si připsala Opava, ale střelu Kuzmanoviče chytil hostující brankář Berkovec. Karviná naopak první příležitost využila - ve 20. minutě se o to postaral Panák, který se prosadil po rohovém kopu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Opava - Karviná

"Celý zápas se vyvíjel přesně tak, jak jsme do puntíku věděli. Soupeř na nás šel z hlubokého bloku a s vědomím, že bude čekat na standardky. Chtěli jsme se soustředit na organizaci hry, protože nás zápas nutil k tomu, abychom byli dominantní v kombinaci," uvedl Skuhravý.

Karvinští po gólu začala kontrolovat hru, dobře napadali rozehrávku soupeře, ale do šancí se dlouho nedostávali. Také úvod druhé půle patři Karviné, která opět udeřila z první šance. Wágnerovo sólo ještě zlikvidoval brankář Šrom, ale z dorážky se prosadil Smrž.

Opava se však vzápětí vrátila do zápasu. O tři minuty později se na přední tyči po centru Zapalače zjevil osamocený Smola a v 62. minutě snížil na 1:2. Domácí pak otevřeli hru, ale do šancí se nedostávali. Karviná tak mohla těžit z rychlých brejků a v 82. minut po jednom přidala pojistku, když se z malého vápna hlavou prosadil nepokrytý Wágner.

"Ukázali jsme, že nějakou sílu máme. Je to pro nás důležité a hlavně také zasloužené vítězství po těch všech zápasech, co máme za sebou. Mít totiž na kontě nulu je nepříjemné. Nevím, asi jsem to já ani nikdo z kabiny ještě nezažil, abychom po pěti kolech neměli ani bod. Byl jsem klidný, věděl jsem, že je ještě spousta zápasů. Zvládli jsme to týmově a ukázali kvalitu při brejcích," těšilo Wágnera.

Karviná se tak po pěti porážkách dočkala prvních bodů v sezoně a v neúplné tabulce jí patří 14. místo. Opava je s jedním bodem předposlední. "Brněnský stadion je pro mě obrovsky nefotbalový a teď jsem se tu trefil vůbec poprvé za celou kariéru. Pro Opavu to není jednoduché, po šesti kolech má navíc jen jeden bod. Každý stadion je nějaký, někde se vám hraje lépe, někde hůře. Asi se shodneme, že tribuny jsou daleko, ale nikomu nic nevyčítám. Není to všude jako na Chelsea," dodal karvinský forvard.

SFC Opava - MFK Karviná 1:3 (0:1)

Branky: 62. Smola - 20. Panák, 59. Smrž, 82. Wágner. Rozhodčí: Zelinka - Blažej, Kříž. ŽK: Kuzmanovič - Letič. Diváci: 1209.

Opava: Šrom - Hrabina (46. Smola), Svozil, Helebrand - Jursa (69. Kayamba), Simerský, Kuzmanovič, Schaffartzik, Zapalač - Janetzký (78. Juřena), Puškáč. Trenér: Skuhravý. Karviná: Berkovec - Čolič, Panák, Janečka, Moravec - Tusjak (67. Guba), Mertelj, Lingr (46. Smrž), Budínský, Letič (85. Dramé) - Wágner. Trenér: Nádvorník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články