Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Uhrin zahájil přípravu Plzně, Teplice trénují s "cizineckou legií"

Praha – Po dlouhých pěti letech zahájili fotbalisté Plzně přípravu pod jiným trenérem než Pavlem Vrbou. Na prvním tréninku přivítal nový kouč Viktorie Dušan Uhrin ml. 25 hráčů, přičemž kádr rozšířili jen navrátilci z hostování. Zatímco v Plzni se posilování prý nechystá, v Teplicích zahájili přípravu hned s trojicí exotických posil.

První trénink fotbalistů Plzně pod trenérem Uhrinem
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

"Pocity jsou dobré, protože jsme už konečně začali. Všichni se na to těšili," řekl trenér Uhrin. "Začátek byl jako všude jinde. Trošku jsme se seznámili. Odpoledne máme další trénink, ještě budu s hráči mluvit. Na tréninku bylo vidět, že hráči přes Vánoce něco dělali, takže jsem spokojený," dodal. 

Trenér Uhrin už při nástupu do funkce prohlašoval, že chce pracovat se současným kádrem a že si pozve všechny hráče zpět z hostování. Nakonec se rozhodl nechat Jakuba Horu v Bohemians 1905 či Martina Filla v anglickém Brentfordu. O šanci v týmu Plzně však mohou bojovat například Marek Hanousek, David Štípek, Patrik Hrošovský, Matěj Končal či Ondřej Chocholoušek, kteří na podzim hostovali jinde.

Jinak je kádr kompletní jako na podzim. Chybí jen Martin Pospíšil, který se vrátil do Sigmy Olomouc. Jiné odchody vedení klubu neplánuje, i když například František Rajtoral se už delší čas poohlíží po možnosti vyzkoušet si zahraniční angažmá. Plzeň začne přípravu nabíráním kondice v domácím prostředí v areálu v Luční. Kádr rovněž absolvuje tradiční zátěžové testy v Ústavu tělovýchovného lékařství Lékařské fakulty v Plzni na Lochotíně. Úvodní přípravný duel je naplánován na sobotu 11. ledna proti Chomutovu.

O týden později zamíří Viktoria na soustředění do Turecka, kde má domluvené zápasy s ruským Permem, litevskou Klaipedou a rakouskou Admirou Wacker. Další soustředění je naplánováno na únor na Kypru, kde za soupeře budou litevský Žalgiris Vilnius, Levski Sofia a ruský celek FC Rostov. 

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Plzně zahájili přípravu před jarní sezonou

Teplice se připravují na jaro s "cizineckou legií"

S desetičlennou cizineckou legií vstoupí fotbalisté Teplic do zimní přípravy na jarní část první ligy. Třetí tým tabulky v prosinci posílili slovinský útočník Elvis Bratanovič, lotyšský obránce Renars Rode a nigerijský forvard Chukwudi Chukwuma. Ze Stínadel naopak možná odejde stoper Martin Klein, jenž jedná o návratu do Ferencvárose Budapešť.

Další změny by před startem jara kádr potkat neměly. "Odchody nepředpokládáme a na příchody se těžko odpovídá, protože nikdy nevíte, jaká se objeví nabídka. Ale s nikým nejednáme," prohlásil šéf FK Teplice František Hrdlička. Klub zatím neuvažuje ani o angažovaní exteplického útočníka Martina Fenina, který nedávno skončil ve Slavii. "Sedneme si spolu a budeme to řešit, ale není to pro nás priorita," uvedl funkcionář.

Teplice do jara vstoupí na překvapivé třetí příčce, klub však kvůli tomu cíle nezměnil. "Od začátku, kdy jsme hráli o záchranu, tvrdím, že musíme mít postupné cíle. Udržet se, doplnit a stabilizovat tým a pak hrát tak, aby chodili lidi. A kdyby to přineslo poháry, bylo by to skvělé," řekl trenér Zdeněk Ščasný.

Fotbalisté Teplic naplno vstoupili do přípravy před jarní sezonou
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Slovácko se rozjelo do Kravař

Slovácko jako první prvoligový tým zamířilo hned na začátku zimní přípravy na společné soustředění. Pět dnů budou svěřenci trenéra Svatopluka Habance pracovat na fyzické kondici v Kravařích. Týdenní přípravu v sobotu zakončí utkáním na umělé trávě ve Starém Městě proti třetiligové Kroměříži.

"V Kravařích bychom měli získat základ kondice pro další část zimní přípravy. Prvních pět dnů věnujeme kilometrovým objemům. Celý leden na hráče čekají intenzivní tréninky, které doplní přípravné zápasy. Hlavní část herní přípravy směřujeme na soustředění v Turecku," uvedl Habanec.

Na rozdíl od minulých sezon se Slovácko nepřihlásilo do zimní Tipspsort ligy a dalo přednost vlastní skladbě přípravných zápasů. V týmu chybí Ladislav Volešák, který zamířil do Příbrami, do Varnsdorfu se vrátil Ladislav Martan a na odchodu je obránce vicemistrů světa do dvaceti let Lukáš Kubáň. Ten se připravuje společně s Romanem Hašou, jenž odejde na hostování, zatím s B týmem.

Naopak po více než půl roce se po operaci zkřížených vazů zapojil do přípravy Filip Hlúpik a také Matěj Biolek, jenž kvůli zranění nedohrál závěr podzimní části ligy. Naplno netrénuje útočník Libor Došek, který hned po sezoně podstoupil operaci kolene.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko se připravuje v Kravařích
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články