Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Léčba Radou zabrala, Jihlava proti Slovácku přerušila sérii bez výhry

Jihlava – Premiérové vítězství na lavičce Jihlavy zažil trenér Petr Rada. Vysočina pod jeho vedením porazila na domácí půdě Slovácko 2:1 a přerušila třízápasovou sérii bez výhry. Zároveň opustila poslední místo tabulky, kam padla Slavia, v níž Rada předtím působil.

Radost fotbalistů Jihlavy v zápase se Slováckem
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Jihlavští fotbalisté po blamáži 0:5 v Příbrami z minulého kola platili divákům vstupné a majitelům permanentních vstupenek uhradili klobásu. Exreprezentační kouč na lavičce Vysočiny udělal oproti svému předchůdci v sestavě jen jednu změnu, místo Teplého se objevil Mikula.

Jihlavané se tlačili od začátku do koncovky, ale ve finální fázi buď chybělo přesnější zakončení, nebo přihrávka. První výraznější příležitost si tak vypracovali hosté. Kerbr v 29. minutě se ve vápně ocitl zcela sám, ale svůj pokus poslal vedle pravé tyče. Domácí však trestali hned ze své první vážnější šance.

Jungr se na levé straně uvolnil, poslal míč do vápna, kde ho tečoval nabíhající Janoš k volnému Markovi, který už jen míč dorazil do opuštěné hostující svatyně. Po 326 minutách tak ukončil jihlavské čekání na gól.

Trenér Slovácka Habanec překvapil, když jen na lavičce nechal zkušeného obránce Tomáše Radu, jenž ještě v loňské sezoně působil právě v Jihlavě.

Defenzíva Slovácka nefungovala v první půli vůbec dobře, protože gólem skončila i druhá šance domácích. Šest minut před přestávkou Vaculík poslal míč ze standardní situace do vápna, ten se překvapivě dostal až k volnému Tlustému, který zvýšil náskok Vysočiny už na dvougólový rozdíl.

Po přestávce hosté přidali, ale vážnější šanci, která by vedla k ohrožení Blažkovy brány, si vytvořili složitě. Jihlavané po hodině hry svoji hru směrem dopředu už omezili prakticky jen na rychlé protiútoky do rozhozené obrany Moravanů. V 64. minutě mohl zvýšit Harba, který se dostal do úniku po pasu Kolouška, ale jeho střela jen těsně minula pravou tyč branky Slovácka.

Hosté toho využili a tlak proměnili ve snížení Valenty, který nedal šanci brankáři Blažkovi. Vyrovnání však už z převahy nevytěžili.

Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko 2:1 (2:0)

Branky: 36. T. Marek, 39. Tlustý - 72. Valenta. Rozhodčí: Bílek - Wilczek, Paták. ŽK: Josl - Košút, Mezlík, Valenta. Diváci: 2975.

Jihlava: Blažek - Mikula, Tlustý, Krejčí, Josl - Jungr (86. Karlík), Jánoš (90. Přeučil), Koloušek, T. Marek, Vaculík (72. Kosak) - Harba. Trenér: Rada.

Slovácko: Melichárek - Šimko (86. Haša), Mezlík, Košút, Kuncl - Petr, Daníček (69. Rada), Valenta, Šumulikoski, Volešák (69. Havlík) - Kerbr. Trenér: Habanec.

Petr Rada (trenér Jihlavy): "Za stavu 1:2 jsem o výsledek strach měl. Tři tréninky, které jsme od mého příchodu absolvovali, byla tak krátká doba na to něco měnit, že jsme museli vsadit na zodpovědný přístup a nasazení. Z tohoto pohledu nemůžu klukům nic vytknout. Hráči se vydali ze všech sil, to je pro mě pozitivní. Jediné, co jsme změnili, bylo zahrávání standardní situace. To se vyplatilo před druhým gólem, kdy hosté zaspali. Před zápasem jsem komunikoval se staršímu hráči, abych se do toho prostředí v Jihlavě trochu dostal. Hráčům jsem prohru s Příbramí nepřipomínal, ale na předzápasovém tréninku bylo vidět, že jsou správně namotivování. Jsem rád, že to vyšlo, protože jsme všichni věděli v jaké situaci jsme."

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Dnes jsme v Jihlavě podle mého ztratili body. Ve třech minutách prvního poločasu jsme nebyli koncentrovaní, dostali jsme dva góly, které rozhodly zápas, a velice nás to mrzí. Sice jsme v druhé půli byli lepší tým a zápasu by slušela remíza, ale doplatili jsme na to, že jsme sice měli vysoké držení míče, ale nic jsme z toho nevytěžili. Jihlava měla nového trenéra, bylo to o impulsu do hry, který Petr Rada přinesl."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články