Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Znojmo zaskočilo teplického favorita a odváží si vítězství 3:1

Teplice - Domácí hráči vstupovali do utkání s vidinou potvrzení své třetí pozice v tabulce. Sebevědomě hrající Znojmo však hned v počátku zápasu bylo aktivnější - do vedení šli hosté po dvaceti minutách, ještě do přestávky své vedení dokázali navýšit. Po přestávce sice svým devátým gólem v sezoně stav korigoval Litsingi, vzápětí však Hrošovský upravil na konečných 3:1 pro hosty. Utkání jsme sledovali v podrobném textovém on-line přenosu na webu ČT sport.

Teplice - Znojmo
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Zatímco v době nejlepších výsledků přišla do Teplic na utkání s Plzní skoro šestnáctitisícová návštěva, proti Znojmu dorazila desetina. A podobné to bylo i s výkonem domácích. Znojmo bylo od začátku výrazně lepší v pohybu i s důrazem v soubojích - po levé straně několikrát provětral domácí obranu záložník Crnkič, nic lepšího než nepřesné střely z dálky ale jeho akce nepřinesly. Po dvaceti minutách se ale radoval sám. Hrošovský prošel z pravé strany před vápno, jeho křížný pas pustil Okleštěk za sebe a Crnkič už mohl v klidu zamířit k tyči.

Hned vzápětí mohl vyrovnat teplický Salami, ale Litsingiho centr poslal ve skluzu těsně vedle tyče. To byl ale jenom záchvěv. Nejistotu domácích navíc zvýraznila absence levého obránce Kroba, kterého zaskakoval pravonohý stoper Hošek a obzvlášť na jeho straně se rodilo velké množství nepřesností. Proto ve 33. minutě trenér Ščasný sestavu úplně přeskládal a místo Hoška poslal útočníka Jindráčka, jenže ani to nepomohlo. Ve 41. minutě navíc Znojmo udeřilo podruhé. Na Oklešťkovo sklepnutí si naběhl po levé straně Vašíček, v plném běhu z rohu vápna vypálil a brankář Slavík jeho střelu neudržel.

Domácí na cestě do kabiny provázel pískot - a v ní potom zřejmě bouřlivá domluva trenéra Ščasného, který předtím prakticky pořád stál daleko před lavičkou a zuřivě gestikuloval. Jeho hráči se sice ve druhé půli dostali do mírného tlaku, ale ten byl dlouho neškodný. Jenže po hodině hry se začaly dít věci. Rozhodčí Proske nejdřív odpustil Znojmu penaltu za evidentní stažení Salamiho, v 72. minutě ji naopak domácím daroval: Hnaníček sice unikajícího Krátkého skluzem trefil, jenže podle televizních kamer těsně mimo vápno. Litsingi výhodu využil a nabuzení domácí najednou měli i herně navrch.

Jenže naděje na vyrovnání za chvíli zase zhasla: chybu v domácí rozehrávce vystihl Okleštěk, posunul na Hrošovského a ten z vápna zamířil přesně k tyči. Znojmo mohlo navíc vedení v závěru ještě pojistit, žádný z brejků se ale neujal.

FK Teplice - 1. SC Znojmo 1:3 (0:2)

Branky: 74. Litsingi z pen. - 21. Crnkič, 41. Vašíček, 76. Hrošovský. Rozhodčí: Proske - Moláček, Pochylý. ŽK: Ljevakovič - Lacko, Okleštěk, Crnkič, Odehnal. Diváci: 2 250.

Teplice: Slavík - Matula, Jablonský, Klein, Hošek (33. Jindráček) - Litsingi, Ljevakovič, Táborský, Vachoušek (58. Krátký), Nivaldo - Salami. Trenér: Ščasný.

Znojmo: Hrubý - Hnaníček, Odehnal, Helísek, Mudra - Hrošovský, Nepožitek, Lacko (85. Buchta), Crnkič (71. Tomeček) - Vašíček (90.+2 Simerský), Okleštěk. Trenér: Duda.

Tibor Duda (trenér Znojma): "Byl to povedený zápas. Snažíme se hrát náš poctivý, jednoduchý fotbal, který v závěru sezony docela funguje. Spolupráce s trenérem Kalvodou probíhala v týdnu velmi dobře. On je hlavní trenér a tým jsme chystali v týdnu úplně normálně, jediný rozdíl byl v tom, že jsem to odkoučoval já."

Zdeněk Ščasný (trenér Teplic): "Udělali jsme si kaňku na tom našem výborném podzimu, ale tak to ve fotbale chodí. Nevstoupili jsme do zápasu vůbec dobře, dali jsme Znojmu hodně prostoru, špatně jsme bránili i útočili. Vůbec jsme si nevzali ponaučení z jejich výborných výkonů v poslední době. Druhý poločas už byl o něčem jiném, ale dlouho se nám nedařilo dát gól. Urazili jsme fotbalového boha, svým přístupem a nedůsledností."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články