Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta jede na Slovácko a může slavit titul, Slavia bude živit naději v Olomouci

Devítileté čekání může být definitivně minulostí. Sparta má před 4. kolem nadstavbové části, ve kterém cestuje do Uherského Hradiště, titul na dosah. V čele nejvyšší soutěže drží pětibodový náskok před Slavií, takže jí k jistotě mistrovské trofeje stačí bod bez ohledu na výsledek pražského rivala v Olomouci. Úřadující šampioni z Plzně přivítají Bohemians 1905.

Utkání Slovácko – Sparta Praha
zdroj: fcslovacko.cz

Sparta o víkendu doma porazila Bohemians po obratu 2:1 a natáhla sérii bez nalezení přemožitele už na 20 kol. Svěřenci trenéra Briana Priskeho však v sobotu ještě slavit nemohli, protože Slavia v Edenu udolala 2:1 Plzeň.

V úterý bude Letenským kvůli karetnímu trestu scházet nejlepší týmový střelec Jan Kuchta. "Máme to skvěle rozehrané a věřím, že ten zbývající krok uděláme na Slovácku. Máme dostatečně silný kádr na to, aby kluci mě nebo kohokoli jiného zastoupili. Věřím, že to dotáhneme tam, kam chceme," prohlásil autor 14 ligových gólů v sezoně.

Na hřišti Slovácka se ovšem Spartě v poslední době nedaří. V Uherském Hradišti nevyhráli poslední tři soutěžní utkání, před měsícem tam v lize remizovali 1:1. Páté Slovácko se v nadstavbě rozešlo smírně ve všech třech duelech a ztrácí bod na čtvrté Bohemians.

Předpokládané sestavy:

Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Daníček - Sinjavskij, Juroška, Holzer - Mihálik.

Sparta Praha: Kovář - Vitík, Sörensen, Ladislav Krejčí II - Mejdr, Sadílek, Laci, Zelený - Karabec, Haraslín - Minčev.

Slavia porazila Sigmu v pěti z posledních šesti zápasů nejvyšší soutěže, ale na podzim v Olomouci prohrála 0:2. Hanákům schází čtyři body na čtvrté místo, které stejně jako třetí pozice zaručuje účast ve druhém předkole Evropské konferenční ligy.

"Konec není, dokud opravdu nenastane. Budeme dělat vše pro to, abychom Spartu ještě co nejvíce potrápili. Musíme zvládnout za šest bodů zbývající střetnutí a uvidíme," řekl slávistický útočník Václav Jurečka.

Předpokládané sestavy:

Sigma Olomouc: Macík - Pokorný, Beneš, Zmrzlý - Navrátil, Ventúra, Israel, Sláma - Pospíšil, Fortelný - Chytil.

Slavia Praha: Kolář - Ousou, Holeš, D. Jurásek - Douděra, Oscar, Provod, Ševčík, Schranz - Van Buren, Jurečka.

Plzeň by se doma chtěla alespoň částečně rehabilitovat za nevydařené jaro. Poslední duel v Doosan Areně odtrénuje Michal Bílek, který po sezoně v klubu skončí. Obě mužstva v nadstavbové části uhrála pouze bod. Bohemians ale v březnu porazili Viktorii 2:1 a ve Štruncových sadech zvítězili po 14 ligových zápasech poprvé od října 1996.

"Jarní část se nám hrubě nepovedla, ale byli bychom rádi, kdyby se s námi fanoušci přišli proti Bohemce v co největším počtu rozloučit," uvedl kouč Bílek.

Předpokládané sestavy:

Viktoria Plzeň: Staněk - Řezník, Kaša, Jemelka, Havel - Kopic, Kalvach, Bucha, Mosquera - Chorý, Durosinmi.

Bohemians 1905: Soukup - Hůlka, Křapka, Vondra - Köstl, Jindřišek, Jánoš, Kovařík - Hála, Drchal - Prekop.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články