Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Udělal strašnou chybu, jde to za ním, kritizoval Kováč minelu gólmana Nity

Byl to kiks, který může stát pardubické fotbalisty místo v příštím prvoligovém ročníku. Kouč Radoslav Kováč po porážce 1:2 se Zlínem brankáře Florina Nitu nešetřil a jeho chybu před vítězným gólem hostujícího záložníka Antonína Fantiše tvrdě kritizoval. Třiačtyřicetiletý kouč si nedokáže zaváhání rumunského reprezentanta vysvětlit a jeho podcenění centrovaného míče označil za trestuhodné a neodpustitelné.

Florin Nita
zdroj: ČT4 autor: Roman Vondrouš

"Florin udělal obrovskou chybu, za mě naprosto strašnou. Víme, že nám hodněkrát pomohl, ale tohle udělat v 86. minutě je trestuhodné. V Brně chytil dvě penalty a vyhrál nám zápas, teď to jde ale jednoznačně za ním, je potřeba si to říct na rovinu," uvedl Kováč na tiskové konferenci a připomněl týden starý triumf 2:0 proti Zbrojovce.

Záchranářský souboj předposledních Pardubic s posledním Zlínem byl po gólech domácího Pavla Černého a Filipa Balaje z první půle dlouho vyrovnaný 1:1. V závěru ale Youba Dramé poslal vysoký centr na zadní tyč, Nita na poslední chvíli stáhl ruce a nechal míč propadnout za sebe. Tam byl připravený Fantiš, jenž z úhlu dokázal usměrnit míč do sítě.

"Vůbec si to nedokážu vysvětlit, ještě v takovém zápase. Je to úplná šílenost. Nevím, co ho v hlavě popadlo. Byl to dárek, tímhle gólem jsme vrátili Zlín do hry," mrzela Kováče chyba Nity, který hostuje v jarní části sezony z pražské Sparty. Pardubice mají nyní na dnešního soupeře náskok už pouhý bod. Čtrnácté Brno má stejně bodů jako Východočeši.

"Chyby se stávají, fotbal takový je, ale že to udělá tak zkušený hráč jako Florin... Několikrát nás podržel, pomohl nám, ale já tohle neberu. Je tu od toho, aby chytal, je za to královsky placený. Dneska jde ten zápas za ním," vrátil se Kováč ještě jednou ke klíčové situaci zápasu.

Pardubice přitom v utkání dominovaly, což uznali po utkání i Zlínští v čele s koučem Pavlem Vrbou. "Ševci" ale nakonec přece jen zvítězili venku po 30 zápasech a poprvé od srpna 2021. "Vstoupili jsme do zápasu velmi dobře, dali jsme krásný gól. Pak jsme byli trochu pasivní, což se nám stává po vedoucí brance pořád dokola. Druhou půli jsme si zase vytvářeli dost šancí, hodně střel, dali jsme tyčku. Chyběl tomu druhý gól, který by dneska rozhodl," zhodnotil Kováč.

Východočechy čeká už ve středu domácí duel s Jabloncem, který si dnešní výhrou 1:0 nad Brnem definitivně zajistil záchranu. "Celý rok jsme na chvostu, dneska bychom to vyřešili, mohli jsme udělat první krok a vyhnout se poslednímu místu. Nesu to těžko, byl jsem absolutně přesvědčený, že to dneska zvládneme. Ve středu musí zase nastoupit dvacet válečníků, kteří jdou vyhrát. Bude to boj až do konce," dodal bývalý reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články