Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kuchta s Krejčím skolili Bohemians a přiblížili Spartu k titulu, Slavii udržel ve hře Jurečka

Ještě v 68. minutě prohrávali 0:1 a nedařilo se jim, přesto fotbalisté Sparty opět otočili skóre na svou stranu. Ve 3. kole nadstavbové části zdolali Bohemians 2:1 a udrželi před Slavií, která stejným poměrem porazila Plzeň, náskok pěti bodů. O obrat se na Letné postarali Jan Kuchta s Ladislavem Krejčím mladším. K jistotě titulu schází svěřencům Briana Priskeho bez ohledu na zbylé výsledky sešívaných bod. V dalším sobotním duelu remizovalo Slovácko s Olomoucí 2:2.

Jan Kuchta oslavuje gól v síti Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Bohemians 1905 poslal v malém pražském derby do vedení v 58. minutě utaženou ranou z hranice pokutového území Adam Jánoš, ale v polovině druhého poločasu srovnal z pokutového kopu Krejčí mladší a v 85. minutě dokonal obrat Kuchta po Krejčího přihrávce.

Sparta porazila soupeře z Vršovic potřetí z posledních čtyř ligových zápasů a sérii bez nalezení přemožitele natáhla už na 20 kol. Čtvrtí "Klokani" naopak v nejvyšší soutěži potřetí za sebou nezvítězili a mají stejně bodů jako páté Slovácko, které s nimi bojuje o čtvrtou příčku znamenající účast v evropských pohárech.

O titulu se může rozhodnout už v úterý. Za předpokladu, že Sparta uhraje alespoň bod na Slovácku, nebo když Slavia zaváhá v Olomouci.

Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 2:1 (0:0)

Branky: 68. Ladislav Krejčí ml. z pen., 85. Kuchta - 58. Jánoš. Rozhodčí: Szikszay - Kubr, Volf - Orel (video). ŽK: Kairinen, Zelený, Karabec, Kuchta - Jánoš, Kovařík, Prekop, Valeš. Diváci: 17 155.

Sparta Praha: Kovář - Vitík, Panák (63. Laci), Sörensen - Mejdr, Kairinen (46. Sadílek), Ladislav Krejčí II, Zelený (46. Höjer) - Karabec (77. Mabil), Minčev (77. Daněk) - Kuchta. Trenér: Priske.

Bohemians 1905: Valeš - Hůlka, Křapka, Vondra - Köstl, Jánoš (75. Beran), Jindřišek, Kovařík (75. Dostál) - Hála (83. Morávek), Matoušek (53. Puškáč) - Prekop (83. Mužík). Trenér: Veselý.

Šlágr v Edenu rozhodl brankami v 5. a 69. minutě útočník Václav Jurečka. Na straně Viktorie se prosadil jen v 56. minutě Nigerijec Rafiu Durosinmi. Pražané i proto potvrdili pozici nejlepšího týmu v domácím prostředí – zvítězili v 16. ze 17 utkání v ligovém ročníku.

S Plzní doma Slavia nepadla v nejvyšší soutěži ve 13. zápase v řadě a navázala na březnový skalp soupeře (2:1). Obhájci titulu po sobotním výsledku už jistě obsadí konečné třetí místo.

Slavia Praha – Viktoria Plzeň 2:1 (1:0)

Branky: 5. a 69. Jurečka - 56. Durosinmi. Rozhodčí: Zelinka - Caletka, Hurych - Petřík (video). ŽK: M. Jurásek - Jemelka, Řezník, Bílek (trenér). Diváci: 15 486.

Slavia Praha: Kolář - Douděra (75. Tecl), Holeš, Ogbu (75. Ousou), D. Jurásek - Ševčík (59. Lingr), Oscar - M. Jurásek (59. Van Buren), Zafeiris (80. Provod), Schranz - Jurečka. Trenér: Trpišovský.

Plzeň: Tvrdoň (16. Staněk) - Řezník, Kaša, Hejda (32. Havel), Jemelka - Kalvach, Bucha - Kopic, Květ (73. Vlkanova), Mosquera (73. Jirka) - Durosinmi (73. Vydra). Trenér: Bílek.

Slovácko otevřelo skóre na konci první půle prostřednictvím gólu Stanislava Hofmanna, za Sigmu však odpověděl v 50. minutě Denis Ventúra a druhou trefu Hanáků přidal po další půlhodině střídající Pavel Zifčák. Alespoň bod pak zajistil týmu z Uherského Hradiště v 85. minutě další náhradník Jan Kalabiška.

Vzhledem k porážce Bohemians 1905 na Spartě 1:2 mají oba sobotní soupeři stále naději na konečné čtvrté místo. Páté Slovácko získalo 49 bodů stejně jako Bohemians, ale "Klokani" mají výhodu lepšího postavení v tabulce po základní části. Šestá Olomouc ztrácí čtyři body.

1. FC Slovácko – Sigma Olomouc 2:2 (1:0)

Branky: 45. Hofmann, 85. Kalabiška - 50. Ventúra, 80. Zifčák. Rozhodčí: Hocek - Vlček, Slavíček - Adámková (video). ŽK: Daníček, Trávník - Pokorný, Israel. Diváci: 4743.

Slovácko: Nguyen - Sinjavskij, Hofmann, Kadlec, Holzer (71. Kalabiška) - Havlík, Daníček (71. Šimko) - Petržela (28. Juroška), Trávník (79. Kim Sung-pin), Mihálik (79. Doski) - Vecheta. Trenér: Svědík.

Olomouc: Macík - Pokorný, Beneš, Zmrzlý - Navrátil (86. Vraštil), Ventúra (68. Zifčák), Israel, Sláma - Zorvan (54. Pospíšil), Fortelný (68. Vodháněl) - Chytil (86. Kramář). Trenér: Jílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články