Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jurečka je v laufu a hlásí: Předvádím asi nejlepší fotbal, co jsem ve Slavii

Po dvougólovém představení ve 3. kole nadstavbové skupiny o titul proti Plzni (2:1) útočník Václav Jurečka připustil, že prožívá své nejlepší období ve Slavii po letním přestupu ze Slovácka. Osmadvacetiletý forvard má na kontě v aktuální sezoně už 20 soutěžních branek, hned 9 jich přitom nasázel během dubna a května. I díky jeho formě jsou sešívaní stále ve hře o titul, byť na vedoucí Spartu ztrácí dvě kola před koncem pět bodů.

Václav Jurečka ze Slavie se raduje z gólu v síti Plzně
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Teď hraju v pohodě a předvádím asi nejlepší fotbal, co jsem tady. Sedlo si to, vrací se mi práce, kterou jsem tomu obětoval. Mám radost, že mi to tam padá a že jsme to zvládli vítězně," řekl po utkání Jurečka.

Pětinásobný reprezentant poslal vršovický tým do vedení v 5. minutě, kdy usměrnil pod břevno přihrávku Ivana Schranze. V 56. minutě srovnal Rafiu Durosinmi, ale o třináct minut později Jurečka nekompromisní křižnou ranou o tyč rozhodl. "Snažil jsem se trefit hlavně bránu. Při druhém gólu jsem ani moc nekoukal, prostě jsem vystřelil. Šlo mi naproti i trochu štěstí, za to jsem samozřejmě rád," podotkl.

Někdejší hráč Slovácka nebo Opavy navázal na čtyři přesné zásahy z předchozího domácího zápasu při vítězství 6:0 nad Bohemians 1905. Se šesti góly je nejlepším střelcem nadstavby a v tabulce kanonýrů nejvyšší soutěže se dostal 14. trefou na dělené třetí místo za brněnského Jakuba Řezníčka (19 gólů) a Jana Chramostu z Jablonce (15).

Trpišovský: Je pro mě tahounem týmu

Jurečka je na rozdíl od první poloviny sezony pevnou součástí základní sestavy a jeho přínos pro mužstvo vyzdvihl i trenér Jindřich Trpišovský. "Venca je pro mě tahounem týmu. Jeho výkonnost je skvělá, i když odmyslíme góly. Má velký přínos pro mužstvo, s míčem i bez něj, má skvělý pohyb na hřišti. Z toho hodně těží. Aktuálně je v perfektním rozpoložení, je pro nás nesmírně důležitý," chválil kouč Slavie.

Sešívaní ztrácejí stále pět bodů na vedoucí Spartu, která si doma po obratu poradila 2:1 s Bohemians 1905. O titulu se může rozhodnout už v úterý, pokud Letenští uhrají alespoň bod na Slovácku, nebo když Slavia zaváhá v Olomouci.

"Před zápasem jsme Spartu s Bohemkou sledovali. Bohužel jsme nezvládli předešlé derby (2:3), takže je to těžká situace, ale musíme trápit Spartu co nejdéle, jak to jen půjde. Ve fotbale je možné všechno. Chceme vyhrát poslední dvě utkání, abychom si mohli říct, že jsme pro to udělali maximum," dodal Jurečka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články