Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

SOUHRN 9. KOLA: Plzeň si upevnila vedení, Slavia je k nezastavení, derby v Jablonci vyhrál Liberec

Osmou výhru si v devátém kole první ligy připsali fotbalisté Viktorie Plzeň. Ti vyhráli v Pardubicích 1:0 gólem Hejdy. Druhá Slavia zvítězila nad Hradcem Králové 4:1 a protáhla rekordní sérii bez ligové porážky na 54 utkání. O čtyři body za Plzní je Sparta, která vyhrála ve Zlíně jasně 5:2. Za silnou trojkou se drží Baník Ostrava, který zničil Bohemians 4:1. V derby pod Ještědem ubránil štastnou výhru 1:0 proti Jablonci Liberec. Slovácko zachránil od debaklu se Slováckem jen hattrick Ewertona, jenž mírnil porážku 3:5. Jediným týmem bez výhry zůstává Karviná, která nechala všechny body v Českých Budějovicích a na dno tabulky klesla po remíze Teplic s Olomoucí.

Tomáš Čelůstka z Pardubic si kryje míč před Janem Kopicem z Plzně
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Pardubice – Plzeň 0:1

Už čtyři zápasy, v nichž získali jen jediný bod, čekají na vítězství fotbalisté Pardubic. Ti podlehli ve vyrovnaném zápase Viktorii Plzeň, které třetí výhru za sebou a osmou z devíti zápasů zajistil v 75. minutě Hejda. Viktoria vede tabulku se 24 body o pět bodů před Slavií, která má ale o dva zápasy méně.

Slavia - Hradec Králové 4:1

Obhájce titulu rozhodl zápas s jediným nováčkem nejvyšší soutěže už v úvodním dějství, kdy se trefili Jan Kuchta a Daniel Samek. V 50. minutě podruhé skóroval Kuchta a v 59. minutě se prosadil Ibrahim Traoré. V 90. minutě snížil další střídající hráč Jiří Kateřiňák.

Ostrava – Bohemians 4:1

První vyhrání z kapsy vyhání. Staré přísloví platilo i v ostravském zápase, v němž vedli hosté z Bohemians už v 10. minutě po trefě Chramosty 1:0, ale domácí celek čtyřmi góly rázně odpověděl na otázku, kdo byl v zápase lepší, i když domácí dohrávali bez vyloučeného Kuzmanoviče.

České Budějovice – Karviná 3:1

Po třech porážkách konečně fotbalisté Českých Budějovic naplno bodovali. Odnesla to Karviná, která sice na jihu Čech vedla gólem Křapky z 26. minuty, ale domácí po trefách van Burena, Hory a Mihálika dokázali vývoj zápasu otočit ve svůj prospěch a zvítězili 3:1. Karviná je tak v tabulce předposlední se čtyřmi body za čtyři remízy a na výhru jako jediný tým první ligy stále čeká.

Zlín – Sparta 2:5

Třetí porážku za sebou utrpěli fotbalisté Zlína. Na ty si na jejich stadionu vyšlápla favorizovaná Sparta, s níž drželi domácí hráči krok jen v prvním poločase, kdy na Čelůstkův gól dokázal odpovědět Simerský, ale Panák v nastaveném čase vrátil Pražanům vedení. Simerský se po přestávce trefil opět, ale do vlastní branky, a to už zvyšoval vedení hostů na 4:1. Sparta nakonec vyhrála 5:2.

Jablonec - Liberec 0:1

Derby pod Ještědem mělo favorita v Jablonci. Ten v posledních deseti zápasech s Libercem nepadl ani jednou. I tentokrát měl převahu, tlačil Liberec, kterého držel brankář Knobloch hlavně při šancích střídajícího Čvančary. A tak zápas rozhodl gól Tupty z prvního poločasu.

Mladá Boleslav - Slovácko 3:5

Už čtyři zápasy čekají v Mladé Boleslavi v lize na výhru. Naději na zkrácení téhle nelichotivé série jim hosté ze Slovácka vzali už v úvodu první půle. Kohút, Jurečka a Kalabiška přivedli hostující celek už ve 23. minutě do vedení 3:0 a to už stačil jen Ewerton do přestávky zkorigovat. Touhu boleslavských po bodech po půli definitivně škrtli Jurečka a Petržela. Ewerton pak završil hattrick, ale už jen zmírnil porážku na 3:5.

Teplice - Olomouc 0:0

Teplický celek, který se stále hledá, přivítal rozjetou Olomouc. Ta v sezoně zatím jen jednou klopýtla, ale tentokrát dosáhla jen na bod za remízu. Teplice byly nebezpečnější a častěji se snažily o zakončení, ale gól nepadl. I tak se Teplice dostaly z posledního místa.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články