Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zavřel jsem oči a napálil to, řekl plzeňský kapitán Hejda

Kapitán jak má být. Takový je Lukáš Hejda u fotbalistů Plzně, když podruhé za sebou dal v lize vítězný gól. Jednatřicetiletý obránce před týdnem pomohl k triumfu 2:1 nad Českými Budějovicemi a v sobotu v zápase 9. kola zařídil lídrovi tabulky výhru 1:0 s Pardubicemi. Svou dvacátou ligovou branku dal v 75. minutě netradičně střelou zpoza šestnáctky.

"Ani nevím, jak jsem se tam ocitnul. Byl jsem vepředu, balon se ke mně krásně vyvalil. Dá se říct, že jsem zavřel oči a napálil to. Přesně jsem trefil malou škvíru. Sedlo mi to úplně náramně, takže krásný gól," řekl Hejda v klubové nahrávce pro média. "Těší mě to. Hlavní jsou tři body, že to dokážeme zvládat vítězně. Góly jsou pro mě nadstavba," doplnil zkušený stoper.

Pochválil ho i pardubický brankář Marek Boháč. "Když jsem skákal, už jsem věděl, že tam nedosáhnu. Trefil to neuvěřitelně. Byla to velice razantní střela a přesně k tyči. Mám takový pocit, že sám říkal, že jednou za 10 let to takhle trefí. Mohl si to klidně nechat až o týden později," uvedl Boháč.

Ve 213 ligových utkáních se Hejda střelecky prosadil dvacetkrát. "Tak 20 gólů není špatné, doufám, že ještě nějaké přidám. Hodně branek dávám ze standardek, to mám i v popisu práce, jsem vysoký. Nohou moc gólů nedávám, ale jsem za to rád," konstatoval rodák z Bílovce.

Favorizovaná Plzeň se většinu času v pražském Ďolíčku, kde mají Pardubice domácí azyl, herně trápila. "Už podle prvních 20 minut jsem nějak tušil, že ten, kdo dá první gól, bude ve výhodnější pozici. Šancí bylo fakt strašně málo na obou stranách, bylo to hodně bojovné. Zaplaťpánbůh za jednu střelu a gól," řekl Hejda.

"Prvních 20 minut od nás bylo dobrých, ale pak scházel pohyb. Také jsme hodně ztráceli lehké míče a propadali v soubojích. Hlavně ty souboje rozhodovaly. Neměli jsme druhé balony a většinou se odrážely k nim," doplnil bývalý obránce Sparty, Jablonce nebo Příbrami.

Těší ho, že si Viktoria upevnila vedoucí příčku v tabulce a částečně oplatila Východočechům porážku 0:3 v Ďolíčku z uplynulé ligové sezony. "Minulý zápas se nám tady hrubě nepovedl. Myslím si, že teď jsme to zvládli, i když víme, že umíme hrát líp. Jsme rádi za tři body," dodal Hejda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články