Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Baník s Bohemians prohrával, ale pak zahájil kanonádu

První vyhrání z kapsy vyhání. Staré přísloví platilo i v ostravském zápase, v němž vedli hosté z Bohemians už v 10. minutě po trefě Chramosty 1:0, ale domácí celek čtyřmi góly rázně odpověděl na otázku, kdo byl v zápase lepší, i když domácí dohrávali bez vyloučeného Kuzmanoviče. 

Ostrava - Bohemians
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Baník vyrukoval poněkud nečekaně s nezvyklým rozestavením na tři stopery, ale po úvodní aktivitě dala nový směr utkání vedoucí branka Pražanů. Chramosta si perfektně zpracoval centr zprava a přízemní střelou podél Laštůvky skóroval.

Bohemians pak byli nebezpečnější a využívali drobných nedorozumění v ostravské defenzivě. Za stavu 0:1 měli několik možností na druhý gól. Chramostovi v poslední chvíli ukopl míč Svozil, stejnému hráči povedenou hlavičku po rohu vyrazil nad břevno Laštůvka a domácí gólman neutralizoval i Hronkův výpad.

Bez Laštůvkových zákroků mohla být ztráta Ostravy určitě větší, v 38. minutě se navíc na Baník usmálo i štěstí. Odkop jednoho z hráčů trefil Budínského a od něj se míč odrazil do branky hostů.

"V Bohemce jsem začínal. Ty zápasy proti ní jsou pro mě pořád speciální. Proti Bohemce se mi celkem i dařívá. Jsem rád, že se to dnes potvrdilo, i když ten můj gól byl celkem šťastný," řekl novinářům Budínský.

Gól zvedl Ostravě sebevědomí a druhá půle už byla o něčem jiném. Brankář Bohemians Bačkovský ve 48. minutě nedokázal vyboxovat centr Almásiho a lehce tečovaný míč skončil u Kuzmanoviče, který už pohodlně skóroval.

Pak Ostrava přežila ještě jeden krizový moment. Po Laštůvkově zaváhání šel v 52. minutě ze strany na prázdnou bránu Bederka, ale trefil jen tyč. Pak už to šlo s hosty z kopce. Střídající Pokorný vstřelil v 66. minutě hlavou po Fleišmanově rohu třetí branku a o osm minut později definitivně zlomil soupeře Almási, který na malém vápně nechytatelnou hlavičkou zakončil přihrávku Ndefeho.

Za stavu 4:1 už Ostravě ani moc nemuselo vadit vyloučení Kuzmanoviče, který se ohnal rukou po soupeři a dostal druhou žlutou kartu. Baník s "klokany" vyhrál sedmý z posledních osmi ligových zápasů.

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 4:1 (1:1)

Branky: 38. Budínský, 48. Kuzmanovič, 66. Pokorný, 74. Almási - 10. Chramosta. Rozhodčí: Franěk - Caletka, Leška - Ondráš (video). ŽK: Kuzmanovič - Dostál, Bačkovský, Vondra. ČK: 78. Kuzmanovič. Diváci: 6969.

Ostrava: Laštůvka - Svozil, Lischka, Fleišman - Ndefe (86. De Azevedo), Budínský (56. Kaloč), Kuzmanovič, Tetour, Potočný (56. Pokorný) - Almási (86. Sor), Klíma (67. Buchta). Trenér: Galásek.

Bohemians: Bačkovský - Köstl, Krch (72. Novák), Bederka - Dostál (72. Nový), Ljovin, Květ, Vondra - Hronek (73. Necid) - Keita (86. Fulnek), Chramosta (72. Koubek). Trenér: Klusáček.

Ondřej Smetana (asistent trenéra Ostravy): "Úvod jsme si zkomplikovali špatně odbráněnou situací. Nechali jsme Chramostovi spoustu prostoru a on to využil. Hráli jsme v novém rozestavení a cesty, jak se dostat přes Bohemku, jsme nevyužívali. Některé hráče jsem po dlouhé době viděl tak nejisté, byli jsme nepřesní. Ve druhém poločase už to bylo lepší. Přes kraje cesta vedla a vyšel nám záměr být silní jeden na jednoho. Zaslouženě jsme utkání otočili a vyhráli, přes výšku a centry jsme se prosadili."

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Zápas v krásné fotbalové atmosféře bohužel pro nás se špatným koncem. Opakuje se bohužel podobný vývoj. Slušný vstup, vedeme, soupeř to otočí a končíme v debaklu. Rozhodující momenty nastaly v prvním poločase, kdy jsme mohli vedení navýšit, ale ani ty největší šance jsme neproměnili. Poněkolikáté jsme ztratili takový zápas a mrzí to. Je to hodně bolestivé."

Lukáš Budínský (záložník Ostravy): "Když mi trenér oznámil, že budu hrát, hodně jsem se těšil. Měl jsem radost, že to je proti Bohemce, ve které jsem začínal. Ty zápasy proti ní jsou pro mě pořád speciální. Proti Bohemce se mi celkem i dařívá. Jsem rád, že se to dnes potvrdilo, i když ten můj gól byl celkem šťastný."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články