Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Plzni vystřelil v Pardubicích tři body Hejda

Už čtyři zápasy, v nichž získali jen jediný bod, čekají na vítězství fotbalisté Pardubic. Ti podlehli ve vyrovnaném zápase Viktorii Plzeň, které třetí výhru za sebou a osmou z devíti zápasů zajistil v 75. minutě Hejda. Viktoria vede tabulku se 24 body o pět bodů před Slavií, která má ale o dva zápasy méně. 

Pardubice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Favorizovaní hosté si první velkou šanci vytvořili ve 12. minutě. Řezník hrající 300. ligový duel připravil dobrou střeleckou pozici Kopicovi, který však z voleje zamířil kousek nad břevno.

Ve zbytku první půle drželi Východočeši s Viktorií krok. Ve 33. minutě Plzeň podržel brankář Staněk, když Caduův překvapivý pokus z úhlu vytáhnul na tyč. Uzdravený pardubický gólman Boháč při premiérovém ligovém startu v sezoně moc práce neměl.

"Chybělo nám dnes trochu štěstí v prvním poločase, kdy Cadu vystřelil a od brankáře se to odrazilo do tyče. První poločas jsme Plzeň vůbec nepouštěli do nějakých šancí," prohlásil Novotný.

Atraktivní fotbal se nehrál ani ve druhém poločase, do něhož naskočili plzeňští náhradníci Chorý a Šulc. Ten v 63. minutě po Řezníkově přihrávce z pravé strany zblízka netrefil branku.

Čtvrt hodiny před koncem Plzeňští přeci jen otevřeli skóre. K odraženému míči se dostal Hejda a zpoza šestnáctky ho tvrdou střelou umístil k tyči Boháčovy branky. Jednatřicetiletý stoper se v lize trefil podruhé za sebou a připsal si jubilejní 20. gól v nejvyšší soutěži. Před týdnem Hejda rozhodl o vítězství nad Českými Budějovicemi.

"Ani nevím, jak jsem se tam ocitnul. Byl jsem vepředu, balon se ke mně krásně vyvalil. Dá se říct, že jsem zavřel oči a napálil to. Přesně jsem trefil malou škvíru. Sedlo mi to úplně náramně, takže krásný gól," řekl Hejda.

"Když jsem skákal, už jsem věděl, že tam nedosáhnu. Trefil to neuvěřitelně. Byla to velice razantní střela a přesně k tyči. Mám takový pocit, že sám říkal, že jednou za 10 let to takhle trefí. Mohl si to klidně nechat až o týden později," uvedl Boháč.

Západočeši už si v závěru těsný náskok bez větších problémů pohlídali a připravili Pardubicím první domácí porážku v tomto ligovém ročníku.

FK Pardubice - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

Branka: 75. Hejda. Rozhodčí: Hocek - Hájek, Paták - Štěrba (video). ŽK: Kostka (Pardubice). Diváci: 1562.

Pardubice: Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Kostka (83. Huf), Solil (83. I Sang-hjok), Tischler (83. Lupač), Cadu (41. Červ) - Chytil (69. Černý). Trenér: Novotný.

Plzeň: Staněk - Řezník, Hejda, Pernica, Havel - Janošek (84. Kalvach), Bucha - Kopic (46. Chorý), Sýkora (76. Kayamba), Mosquera (46. Šulc) - Beauguel (89. Čermák). Trenér: Bílek.

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Pro nás samozřejmě těžké utkání, ale myslím si, že jsme ho odehráli velice dobře a se vztyčenou hlavou. Byli jsme vyrovnaným soupeřem prvnímu mužstvu v tabulce. Chybělo nám dnes trochu štěstí v prvním poločase, kdy Cadu vystřelil a od brankáře se to odrazilo do tyče. První poločas jsme Plzeň vůbec nepouštěli do šancí. Pak jsme museli vystřídat Cadua a do druhého poločasu ztratili náboj dopředu. Ale pak jsme se s tím srovnali. Škoda odraženého míče, Hejda to krásně trefil a rozhodl celý zápas. Jinak myslím, že to bylo vyrovnané utkání, spíš na remízu. Ale holt šťastnější vyhrál."

Michal Bílek (trenér Plzně): "Jsem rád, že jsme utkání vyhráli, protože soupeř byl od začátku zápasu důraznější, agresivnější, živější. My jsme se nemohli dostat do hry. Vítězství je pro nás hodně dobré, protože přišlo po výkonu, který úplně dobrý nebyl. Kromě toho, že tam mělo být víc důrazu, agresivity a nasazení, jsem také postrádal lepší kombinaci v držení míče, více střel a situací v pokutovém území soupeře. Dnes tam toho nebylo tolik, kolik bychom si představovali. Pardubice, byť mají málo bodů, se ukázaly jako dobrý tým. Je to pro ně kruté."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články