Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

SOUHRN 5. KOLA: Slavia deklasovala Baník, Plzeň vystřídala Spartu v čele ligy

Zatím předvádí v lize bezchybnou jízdu. Slavia rázně odmítla pochybnosti ohledně jejího herního rozpoložení a Baník Ostrava v 5. kole přejela 4:0. Fotbalisté Plzně jsou na tom podobně, mají o utkání víc, takže vyhráli i pátý zápas v novém ročníku první ligy, tentokrát doma 2:0 s Karvinou, a vedou tabulku. O bod zpět je Sparta, která ještě v sobotu vedla ligu, když přehrála nováčka z Hradce Králové 4:0. Slovácko bez potrestaného kouče Martina Svědíka uhrálo bod v Jablonci za remízu 1:1. Mladá Boleslav s Pardubicemi si spravily chuť a po sérii nezdarů se doma dočkaly výher. Východočeši si poradili s Bohemians jasně 3:0, Boleslavští zase neměli problémy s Teplicemi a zvítězili 3:1.

Ondřej Kúdela slaví gól Slavie
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Slavia Praha – Baník Ostrava 4:0

Pochybovalo se o rozpoložení Slavie, vyzdvihovala se forma Baníku. Jenže obhájci titulu dali jasnou odpověď a ostravské fotbalisty přejeli po výsledku 4:0. Gól a asistenci si zapsal sedmnáctiletý Daniel Samek, Baník dohrával bez vyloučeného Gigli Ndefeho. Pražané jsou po čtyřech zápasech stále stoprocentní a dnes si zapsali jubilejní 50. výhru za sebou v lize.

Plzeň – Karviná 2:0

V předchozích třech vzájemných utkáních Plzeň s Karvinou ztratila, tuto bilanci dnes stopnula. Fotbalisté Viktorie přesvědčivě doma zvítězili 2:0. Dál drží stoprocentní bilanci a vedou tabulku. Zasloužili se o to Tomáš Chorý z penalty a Filip Kaša.

Jablonec – Slovácko 1:1

Už čtyři kola Jablonečtí nevyhráli v domácí lize a nyní ještě se Slováckem dotahovali stav k remíze 1:1. Hosté vedli na severu Čech po trefě Václava Jurečky, ve druhé půli srovnal z penalty Tomáš Čvančara. Slovácko při utkání nemělo k dispozici minulý víkend vyloučeného kouče Martina Svědíka a záložníka Daniela Marečka a i dnes dohrávalo bez Josefa Divíška. 

České Budějovice - Liberec 1:0

Martin Sladký vystřelil Českým Budějovicím vítězství s posledním Libercem. Devětadvacetiletý obránce dal jediný gól zápasu v 18. minutě po sólo akci a centru Patrika Hellebranda, který Sladký za záda Milana Knoblocha dopravil hlavičkou. Jihočechům patří v tabulce osmá příčka, Liberec je s jediným bodem stále na dně.

Sparta - Hradec Králové 4:0

Pražané rozhodli o výhře ve druhém poločase. Postupně se prosadili Adam Hložek, Jakub Pešek, Matěj Polidar a v závěru opět Pešek. Svěřenci trenéra Pavla Vrby neprohráli v nejvyšší soutěži 14 duelů po sobě a zvítězili v devíti z posledních deseti. 

Mladá Boleslav – Teplice 3:1

Po remíze s Pardubicemi a porážce se Slavií přišla konečně výhra. Mladá Boleslav okusila znovu pocit vítězství, když Teplice zdolala 3:1. Pod triumf domácích se gólově podepsali Daniel Fila, z penalty Jiří Skalák a v závěru Vojtěch Stránský, za hosty se prosadil jen Jakub Mareš. Teplice padly počtvrté v nové sezoně.

Pardubice – Bohemians 1905 3:0

Pardubice zvítězily nad Bohemians 1905 3:0. Skóre otevřel v 31. minutě Mojmír Chytil a po změně stran se trefili střídající Pavel Černý a Tomáš Solil. Zápas se hrál v domácím azylu Východočechů v Praze v Ďolíčku, kde sídlí soupeř. Pardubičtí se dočkali prvního vítězství v nové sezoně, naopak Bohemians čekají v lize na tři body už osm utkání.

Zlín – Olomouc 1:4

Zlín po dvou výhrách zaváhal a jednoznačně podlehl Olomouci. V poločase přitom prohrával jen o jednu branku. Ve druhém poločase ale Zlínští inkasovali tři další góly a s finálním výsledkem 1:4 si připsali třetí prohru v ročníku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články