Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Hellebrand se Sladkým uvařili Budějovicím tři body proti Liberci

Martin Sladký vystřelil v 5. kole první ligy Českým Budějovicím vítězství s posledním Libercem. Devětadvacetiletý obránce dal jediný gól zápasu v 18. minutě po sólo akci a centru Patrika Hellebranda, který Sladký za záda Milana Knoblocha dopravil hlavičkou. Jihočechům patří v tabulce osmá příčka, Liberec je s jediným bodem stále na dně.

Martin Sladký a Pavel Novák se radují z gólu do sítě Liberce
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Liberec přitom začal aktivněji a v úvodních minutách hrozil především z pravé strany. Nejprve po centru zprava hlavičkoval neúspěšně Rabušic, následně Koscelník poslal ostrý míč do pokutového území, ale českobudějovický brankář Vorel včas zasáhl.

Jihočeši hned z první nebezpečnější příležitosti skórovali. Pokus Basseye v 18. minutě ještě liberecký brankář Knobloch vyrazil, ale domácí pokračovali v akci. Po Hellebrandově centru z levé strany Sladký přetlačil Mészárose a hlavou skóroval. Pravý obránce si připsal první branku v dresu Dynama.

Vedoucí gól obrátil obraz hry. Dynamo výrazně ožilo a bylo nebezpečnější. Potvrdil to Mihálik, jehož střela ve 21. minutě skončila na břevně. Brankovou konstrukci do přestávky trefil také Brandner, který mířil do tyče. Liberec měl jednu velkou příležitost ke srovnání, po centru Gebre Selassieho hlavičkoval z dobré pozice Rabušic, ale těsně minul.

Ve druhé půli se hra vyrovnala. Slovanu pomohla střídání, v ofenzivě se prosazovali hlavně nově příchozí Gembický, Frýdek, Tupta a Nečas. V 72. minutě mohl na druhé straně zvýšit střídající Tolno, který mířil do břevna.

Častěji však byli po změně stran v koncovce hosté. Gembický, Frýdek ani Nečas se ovšem nedokázali prosadit a střelu Gebre Selassieho zlikvidoval brankář Vorel.

V 88. minutě mohl na opačné straně výhru domácího týmu pojistit Hora, ale jeho velkou šanci chytil Knobloch. V nastaveném čase zachránil tři body pro Dynamo Vorel, který vyrazil gólovou šanci Nečase. Jihočeši porazili v lize Liberec po 15 zápasech a poprvé od listopadu 2008.

5. kolo první fotbalové ligy:

Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 1:0 (1:0) Branka: 18. Sladký. Rozhodčí: Batík - Nádvorník, Lakomý - Franěk (video). ŽK: Hora, Škoda, Novák, Horejš (trenér) - Faško. Diváci: 2679.

Sestavy:

Č. Budějovice: Vorel - Sladký, Králik, Talověrov, Novák - Hellebrand (78. Vais), Čavoš - Brandner (60. Tolno), Hora, Mihálik (78. Mršič) - Bassey (85. Škoda). Trenér: Horejš.

Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Mikula, Fukala - Koscelník, Purzitidis (56. Tupta, 80. Lehoczki), Faško, Mészáros (46. Gembický) - Rabušic (74. Nečas), Rondič (46. Frýdek). Trenér: Hoftych.

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "V prvním poločase jsme si vytvářeli dobré situace. Dobře jsme kombinovali, hlavně po vstřeleném gólu jsme byli dominantní. Po přestávce Liberec vystřídal, byl nebezpečnější. Jsem moc rád, že jsme zápas zvládli. A to hlavně i kvůli tomu, že minulý týden se od nás v Olomouci štěstí v závěru odvrátilo. Teď to bylo jinak. Moc mě těší, že se prosazují i hráči, kteří v létě přišli. Martin Sladký minule přihrával na dva góly, teď zápas rozhodl. Kuba Hora je stále lepší. Co se týče Basseye, odvedl spoustu práce, to samé platí pro Mihálika. Skvělý výkon předvedl hlavně Patrik Hellebrand."

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "V prvním poločase jsme vstoupili do utkání slušně. Bohužel jsme inkasovali lacinou branku, blbě jsme dostoupili hráče soupeře. Pak nás domácí přehrávali, proto jsme udělali změny v sestavě. Naše hra se zlepšila, ale šance jsme nevyužili. Jestli cítím nějaký tlak? Samozřejmě umím počítat body a také vím, jak to ve fotbale chodí. Teď je navíc reprezentační pauza. Zatím ale na tohle téma v klubu debata neprobíhá. Pomohlo by nám, kdybychom to zlomili nějakým šťastným gólem a výhrou."


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články