Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

SOUHRN 4. KOLA: Lídr z Plzně odsunul Liberec na dno. Slavia nezaváhala, Sparta ztratila v Ďolíčku

Čtvrté kolo a opět vítězství. Plzeňští fotbalisté se posunuli na první místo ligové tabulky, když v Liberci díky trefě Radima Řezníka vybojovali výhru 1:0. Slovan s jedním získaným bodem uzavírá tabulku. Úřadující mistr Slavia má tři odehraná utkání a ve 4. kole uspěla v Mladé Boleslavi 2:0. Pražský rival Sparta jen remizovala 1:1 s Bohemians 1905. Další z předních ligových týmů Jablonec překvapivě padl v Teplicích 0:1. Baník uspěl potřetí v řadě, když přehrál doma Pardubice. Za zmínku pak stojí výborný obrat Zlína z 0:2 na 3:2 na hřišti Karviné, když rozhodl ve třetí minutě nastavení.

Radim Řezník hlavičkuje proti Imadu Rondičovi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec – Plzeň 0:1

Vydřené, ale důležité vítězství pro fotbalisty Plzně. Stoprocentní bilanci Západočechů udržel netradičně obránce Radim Řezník gólem v 52. minutě v Liberci. Svěřenci Michala Bílka vedou neúplnou tabulku první ligy, Slovan je naopak poslední. 

Mladá Boleslav – Slavia Praha 0:2

Jak se porazit sami, ukázkově předvedli v Mladé Boleslavi v zápase se Slavií. V létě dobře doplněný tým hrál s favoritem vyrovnanou partii. Jenže nejdřív si brankář Šeda špatně zpracoval malou domů, míč mu vzal Kuchta a dal gól. V závěru první půle pak Smrž zbytečně v souboji naložil Oskarovi a rozhodčí mu po zhlédnutí videa ukázal červenou kartu. Boleslavští hráli vyrovnaný zápas i ve druhém poločase, měli i šance, ale střídající Schranz dal Slavii v závěru pojistku na tři body.

Bohemians Praha 1905 – Sparta Praha 1:1

Ztratili stoprocentní bilanci v urputném souboji v Ďolíčku. Fotbalisté Sparty remizovali na hřišti Bohemians 1905 1:1 a poprvé v sezoně nejvyšší soutěže nezvítězili. V pražském derby se mezi střelce zapsali oba kapitáni. "Klokany" poslal do vedení ve druhé minutě nastavení úvodního dějství Martin Dostál, v 55. minutě vyrovnal David Pavelka.

Ostrava – Pardubice 3:1

Pouze v úvodním kole proti Jablonci fotbalisté Ostravy prohráli, od té doby počítají jen vítězství. Třetí v řadě přišlo proti Pardubicím doma po výsledku 3:1. Ve druhém poločase se za Baník prosadili Tetour, De Azevedo a Klíma.

Teplice – Jablonec 1:0

První body v ligové sezoně vybojovali fotbalisté Teplic a hned všechny tři. Tepličtí sice byli většinu zápasu s Jabloncem v defenzivě, ale Krunert si už v desáté minutě naběhl mezi stopery na přízemní centr a zajistil jim vítězství. Jablonec, který v předešlých sedmi zápasech svého nedělního soupeře porazil, tak má po 4. kole čtyři body, Teplice o bod méně.

Slovácko – Hradec Králové 1:0

Drama až do závěrečného hvizdu bylo k vidění v Uherském Hradišti. Fotbalisté Slovácka udolali ve 4. kole nováčka z Hradce Králové 1:0 brankou Davida Marečka, který krátce po gólové radosti inkasoval červenou kartu. Vyloučen byl následně i domácí trenér Martin Svědík, ale jeho svěřenci hubený náskok udrželi.

Karviná – Zlín 2:3

První vítězství v sezoně nebylo daleko, jenže fotbalisté Karviné si na něj musí minimálně týden počkat. Zlín na severu Moravy ztrácel 0:2, ale dokonce veze tři body po výsledku 2:3. Na trefy Petra Buchty a Michala Papadopulose odpověděl Martin Fillo, z penalty kapitán "Ševců" Tomáš Poznar a v nastavení rozhodl bek Martin Cedidla.

Sigma Olomouc – České Budějovice 3:3

Sázka na útok tentokrát olomouckým fotbalistům přinesla jen bod. Protože jim zůstávají mezery v obraně. A těch na jejich stadionu vrchovatě využili v prvním poločase hosté z Českých Budějovic, kteří vedli 2:0 po trefách Basseye a Čavoše. A když v náporu domácích po přestávce snížil Hála, tak Budějovice opět dostal do pohody nepokrytý Tolno, jenž se trefil hlavou. Střídající Zifčák pak ale v 87. minutě dokázal snížit a v 97. minutě vyrovnal francouzský stoper Poulolo. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články