Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Mladá Boleslav po dvou zápasech zabrala, odnesly to Teplice

Po remíze s Pardubicemi a porážce se Slavií přišla konečně výhra. Mladá Boleslav okusila v 5. kole první ligy znovu pocit vítězství, když Teplice zdolala 3:1. Pod triumf domácích se gólově podepsali Daniel Fila, z penalty Jiří Skalák a v závěru Vojtěch Stránský, za hosty se prosadil jen Jakub Mareš. Teplice padly počtvrté v nové sezoně.

Boleslav porazila Severočechy potřetí z posledních čtyř zápasů a přerušila v aktuálním ročníku sérii dvou utkání bez vítězství. Teplice naopak nenavázaly na poslední výhru nad Jabloncem (1:0) a připsaly si v nejvyšší soutěži pátou venkovní porážku po sobě.

Oba týmy vstoupily do utkání obezřetně a první větší příležitost si vytvořil až po 11 minutách hry domácí Škoda, jehož hlavička po rohovém kopu však letěla nad. Teplice zase kontrovaly o chvíli později střelou Jukla, kterou zneškodnil brankář Šeda.

Jako první tak udeřili Boleslavští. Ve 23. minutě se Ladra dostal po rychlém brejku přes bránícího Švandu, našel na hranici pokutového území Filu a ten otevřel v den svých 19. narozenin skóre zápasu. Šlo o jeho druhý ligový gól v této sezoně a třetí celkově.

Domácí se však z vedení těšili jen tři minuty. Po týmové souhře Teplic přiťukl pohotově Jukl míč za obranu Marešovi a ani ten tváří v tvář brankáři Šedovi nezaváhal. Útočník "sklářů" vstřelil svůj 51. gól v nejvyšší soutěži.

Boleslav přesto rychlé vyrovnání neovlivnilo a ještě do přestávky získala jednobrankové vedení zpět na svou stranu. Po zákroku Mazucha na Skaláka nařídil rozhodčí Klíma pokutový kop a z něj pak bývalý hráč anglického Brightonu či Millwallu nedal gólmanovi Čtvrtečkovi šanci. Skalák se prosadil ve druhém z posledních třech zápasů.

Teplice zahájily druhou půli jen v 10 hráčích, kdy se musely chvíli obejít bez ošetřovaného Mazucha, zhruba dvouminutové oslabení však zvládly bez úhony. Boleslav přesto Severočechy v dalším průběhu do žádné výrazné šance nepouštěla, a naopak mohla sama přidat po hodině hry další gól. Na přihrávku Skaláka si naběhl střídající Ewerton, toho ale vychytal Čtvrtečka. Neuspěl o chvíli později ani z bezprostřední blízkosti Škoda nebo Suchý.

Teplickou snahu o závěrečný tlak navíc přibrzdilo vyloučení Chlumeckého, který inkasoval pět minut před koncem druhou žlutou. Místo vyrovnání tak "skláři" inkasovali ještě jednou, když se po odvráceném rohovém kopu prosadil povedenou ranou Stránský. Osmnáctiletý mladík tak oslavil svou první ligovou brankou i v týdnu podepsanou novou smlouvu.

Boleslav doma zvítězila ve třetím z posledních čtyř utkání, naopak Teplice nevyhrály na hřištích soupeřů 12. zápas po sobě.

5. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 3:1 (2:1)

Branky: 23. Fila, 35. Skalák z pen., 89. Stránský - 26. Mareš. Rozhodčí: Klíma - Antoníček, Leška - Orel (video). ŽK: Škoda, Matějovský - Chlumecký, Fortelný, R. Kučera (trenér). ČK: 85. Chlumecký (Teplice). Diváci: 2512.

M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Plechatý (31. Jurásek) - Skalák (78. Stránský), Matějovský (77. D. Mašek), Dancák, Ladra (60. Ewerton) - Fila (60. L. Mašek), Škoda. Trenér: Jarolím.

Teplice: Čtvrtečka - Švanda (33. Kodad), Mazuch, Knapík, Chlumecký - Jukl, Mareček (88. Hasil) - Černý, Krunert (71. Trubač), Moulis (70. Fortelný) - Mareš (71. Ledecký). Trenér: R. Kučera.

Hlasy po utkání:

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Musím klukům poděkovat, že to fantasticky odbojovali. Odehráli zápas v bezvadném tempu. První poločas byla Bohemka aktivnější, my jsme moc neudrželi míč ve hře. Ale zase jsme dali branku, což je důležité. Kdo dá v zápasech s Bohemkou první gól, má i psychický náskok. To se potvrdilo. V druhém poločase byl scénář podobný a ještě jsme přidali dvě branky. Přesvědčili jsme se o tom, že když neuděláme individuální chyby a mužstvo bojuje jeden za druhého, přinese to úspěch. Oproti zápasu v Ostravě to nebylo až tak pohledné, ale fotbal se hraje na góly. My jsme byli produktivní. První výhra je určitě zklidněním a povzbuzením pro kluky, aby v tomhle pokračovali."

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Jedním slovem ostuda. Prohrát 0:3 po takovém výkonu, to by se stát nemělo. Chvilkami jsem obdivoval fanoušky Bohemky, že vydrželi až do konce. Samozřejmě hodně to ovlivnil první gól, na to jsme hráče upozorňovali. Náš projev byl po celý zápas profesorský, bez pohybu, chtěli jsme hrát jen do nohy, bez náběhu. Pardubicím svědčilo, že hrály na brejky. V prvním poločase se dostaly do dvou příležitostí a jednu proměnily. V druhém poločase první návštěva v našem vápně a gól. Druhá návštěva v našem vápně a třetí gól. Kdybychom dnes hráli další dvě tři hodiny, branku bychom nevstřelili. Při obrovské herní převaze, držení míče snad 70:30, máme minimum střel na bránu. Chceme hrát v prostorech, kde to nebolí. Abychom začínali panikařit, to je ještě brzo, ale doufám, že to pro nás bude facka." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články