Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

SOUHRN 22. KOLA: Slavia se přiblížila vlastnímu rekordu, doma nezaváhala ani Plzeň

Slavia drží i nadále jako jediná v ligové sezoně neporazitelnost. Ve 22. kole zdolala Ostravu 2:1, v nejvyšší soutěži bodovala ve 34 zápasech za sebou a k vyrovnání vlastního rekordu jí schází dvě utkání. Radovala se také šestá Plzeň. Gólem Jeana-Davida Beauguela udolala osmou Olomouc 1:0. Čtvrtý Liberec i díky dalšímu zásahu Michala Sadílka vyhrál 2:0 v Příbrami a venku oslavovala i Mladá Boleslav, která v závěru zlomila České Budějovice.

Utkání Slavia Praha - Ostrava
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slavia Praha - Ostrava 1:0

Generálku před čtvrtečním osmifinále Evropské ligy zvládli fotbalisté Slavie úspěšně. Ve 22. kole porazili Baník Ostrava, který hrál víceméně celé utkání v oslabení po vyloučení Martina Filla, 2:1. Skóre otevřel v 7. minutě Lukáš Masopust a ještě před přestávkou zvýšil z pokutového kopu Nicolae Stanciu. Hosté korigovali v 53. minutě vlastním gólem Tarase Kačaraby. Sešívaní vedou tabulku o 14 bodů před Spartou, která má dvě utkání k dobru.

Plzeň - Olomouc 1:0

Klíčovou osobností zápasu byl Jean-David Beauguel. V 56. minutě bývalý olomoucký záložník Falta z autu hodil míč plzeňskému kanonýrovi, který se v šestnáctce otočil kolem bránícího Poulola a tečovanou ranou z úhlu propálil Mandouse. Francouzský útočník se trefil ve třetím ligovém duelu po sobě a devátým gólem v sezoně nejvyšší soutěže potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce.

České Budějovice - Mladá Boleslav 1:3

Druhé vítězství v řadě zapsali v nejvyšší soutěži fotbalisté Mladé Boleslavi. Ve 22. kole totiž uspěli v Českých Budějovicích výsledkem 3:1. Na branku Dominika Maška sice ve druhé půli reagoval domácí Patrik Brandner, ale v nastaveném čase rozhodli o triumfu hostů Davidové Šimek s Douděrou. Dynamo ve druhém poločase za stavu 0:1 neproměnilo penaltu. Klub z města automobilů je v neúplné tabulce patnáctý, Jihočeši jsou desátí.

Karviná - Brno 1:1

Nerozhodným výsledkem 1:1 skončilo utkání mezi Karvinou a Brnem. Slezané otevřeli skóre v 11. minutě zásluhou Rafaela Tavarese Dos Santose, ale hostující Zbrojovka po změně stran kontrovala. V 66. minutě se totiž trefil Luděk Pernica. Domácí jsou po čtvrté ztrátě za sebou v neúplné tabulce dvanáctí, klub z moravské metropole zůstává na sestupovém šestnáctém místě se ztrátou čtyř bodů na patnáctou Mladou Boleslav.

Teplice - Opava 3:1

Už ve 3. minutě poslal domácí do vedení Pavel Moulis. V závěru úvodního dějství srovnal Aleš Nešický, ale v 62. minutě vstřelil vítěznou branku Ladislav Kodad, který si připsal premiérový gól v nejvyšší soutěži. Pojistku přidal v 82. minutě nejlepší ligový střelec týmu Jakub Mareš.

Příbram - Liberec 0:2

Celý zápas rozhodl krátký úsek po hodině hry. V 61. minutě se po rohu z pravé strany dokázal ve vápně v souboji uvolnit Jakub Pešek a pohotovou střelou pod břevno překonal Šimana. Nedlouho po rozehrání se míč dostal zpět do příbramské šestnáctky. Z podobného místa se výborně zorientoval Michal Sadílek a obloučkem poslal v 62. minutě míč do sítě přes shluk hráčů včetně brankáře. Příbram 10 kol po sobě nezvítězila.

Zlín - Bohemians 1905 0:0

Hosté zůstávali pozadu, s přibývajícím časem sílil tlak domácích. Běžela 79. minuta. Po kontaktu Hůlky s Poznarem posvětil viderozhodčí pokutový kop pro Zlín, stoper Simerský ovšem zamířil nad branku Le Gianga. Gól nepadl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články