Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlín nevyužil penaltu, Bohemians si odvezli bod

Kvůli neproměněné penaltě Simerského v 79. minutě remizoval Zlín doma s Bohemians 0:0. Zlín neprohrál už potřetí v řadě. Pražským Bohemians aktuálně patří v tabulce dvanácté místo, na jedenáctý Zlín jim chybí jediný bod.

Utkání Zlín - Bohemians
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Domácí tým nastoupil i s nejlepším střelcem Poznarem, který se po zranění v minulém kole dal dohromady. Hosté hráli bez veterána Jindřiška, navíc už v sedmé minutě musel odstoupit zraněný Novák.

První velkou šanci utkání si vypracovali "Klokani". Ve 12. minutě po Vaníčkově centru zprava stál osamocen před zlínskou brankou Hůlka, ale hlavičku poslal mimo tři tyče. "Samozřejmě to mrzí. Dostal jsem se do šance, ale nedal ji," řekl Hůlka.

Byla to na dlouhou dobu jediná příležitost ke skórování, neboť oba celky se soustředily na poctivou defenzivu. Ve dvacáté osmé minutě zahrávali domácí přímý kop z hranice šestnáctky po faulu Ljovina na Janetzkého, ale Hlinka nechal po přízemní střele vyniknout gólmana Pražanů.

Utkání Zlín - Bohemians
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Do konce prvního poločasu byli aktivnější hosté. Schumacherovu střelu stihl před Dostálem zblokovat Fantiš, rohovým kopem pak skončila Pulkrabova teč. Na druhé straně střelu Dramého chytil Le Giang. "První půle nebyla z naší strany dobrá, nedokázali jsme reagovat na rozehrávku soupeře. Tahali jsme jednoznačně za kratší konec," uvedl zlínský trenér Bohumil Páník.

V padesáté minutě zahrozili hosté opět ze vzduchu. Puškáč se prodral mezi zlínskými stopery, ale hlavičkou mířil vedle. Poté se neujala Vaníčkova střela ani rychlý brejk Pulkraba. Na druhé straně uhlídal Köstl Poznara a Hlinka mířil nad.

S přibývajícím časem sílil tlak domácích. Po kontaktu Hůlky s Poznarem posvětil viderozhodčí pokutový kop pro Zlín, stoper Simerský ovšem v 79. minutě zamířil nad branku Le Gianga. "Ševci" neproměnili druhou z posledních tří penalt. "Byl jsem přesvědčen, že ji dám. Chtěl jsem ji kopnout po zemi, ale ustřelilo mi to," litoval Simerský.

Hosté považovali penaltu za přísnou. "Nejsem si vědom, že bych fauloval," řekl Hůlka. "Byla to situace bez balonu, takové rozhodnutí jde proti duchu fotbalu. VAR (videorozhodčí) řeší detaily, penalty musí být jasné," mínil trenér Pražanů Luděk Klusáček.

Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 0:0

Rozhodčí: Klíma - Blažej, Antoníček - Proske (video). ŽK: Procházka, Čanturišvili - Pulkrab. Bez diváků.

Zlín: S. Dostál - Fantiš (80. Cedidla), Simerský, Buchta, Procházka - Hlinka, Conde, Janetzký (46. Jawo) - Dramé, Poznar, Potočný (64. Čanturišvili). Trenér: Páník.

Bohemians: Le Giang - Köstl, Hůlka, Vondra - M. Dostál, Novák (7. Vaníček), Květ, Ljovin, Schumacher (71. Bartek) - Pulkrab (85. Hronek), Puškáč (71. Necid). Trenér: Klusáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články