Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mladá Boleslav dvakrát udeřila v nastavení a vyloupila Střelecký ostrov

Druhé vítězství v řadě zapsali v nejvyšší soutěži fotbalisté Mladé Boleslavi. Ve 22. kole totiž uspěli v Českých Budějovicích výsledkem 3:1. Na branku Dominika Maška sice ve druhé půli reagoval domácí Patrik Brandner, ale v nastaveném čase rozhodli o triumfu hostů Davidové Šimek s Douděrou. Dynamo ve druhém poločase za stavu 0:1 neproměnilo penaltu. Klub z města automobilů je v neúplné tabulce patnáctý, Jihočeši jsou desátí.

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu
zdroj: ČT4 autor: Radek Petrášek

Hosté vstoupili do zápasu aktivně. Už po pár minutách se vrhl po míči Mašek a v pádu hlavou těsně minul. Stejný hráč poté otevřel skóre. V 18. minutě se odhodlal ke střele z velké vzdálenosti Takács, jeho pokus zblokoval mladoboleslavský útočník Škoda, od něhož se míč odrazil k Maškovi a ten prostřelil brankáře Drobného.

Jihočeši následně zpřesnili hru a v závěru první půle se dostali i do nadějných situací. Nejprve Talověrov hlavičkoval nepřesně a pak po centru ze strany Brandner nezasáhl ideálně míč.

V úvodu druhé části se po souboji s Mészárosem zranil brankář hostů Diviš. V 53. minutě musel střídat a jeho náhradník Šeda svůj tým okamžitě podržel. Po faulu Šimka na Králika nařídil rozhodčí Machálek po zhlédnutí videozáznamu pokutový kop. Spolehlivý exekutor Čolič už jich v sezoně proměnil pět, tentokrát však neumístil střelu ideálně a Šeda míč vyrazil.

"Je trochu paradox, že můj první můj zákrok byla penalta. Musím pochválit (spoluhráče) Máru Matějovského, který za mnou přišel a konzultovali jsme spolu, jakým stylem to Čolič asi bude kopat. Sice jsem byl rozhodnutý, ale Mára mě upevnil v tom, že to tak zkusím," řekl Šeda.

Domácí ve zbytku utkání měli optickou převahu, nicméně výraznější šanci si dlouho nedokázali vypracovat. V 84. minutě však po standardní situaci dostal míč do sítě Brandner.

V páté minutě nastavení se ale nejprve po standardní situaci a Škodově přihrávce zblízka prosadil Šimek a za tři minuty, když Jihočechům pomáhal v útoku i brankář Drobný, přidal třetí gól hostů do prázdné "klece" další obránce Douděra.

Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 1:3 (0:1)

Branky: 84. Brandner - 18. D. Mašek, 90.+5 Šimek, 90.+8 Douděra. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Dobrovolný - Marek (video). ŽK: Alvir, Havelka. Javorek - Šimek, Skalák. 

České Budějovice: Drobný - Čolič, Králik, Talověrov, Skovajsa - Havelka, Javorek - Mészáros (76. Vais), Alvir (76. Ekpai), Mršič - Brandner. Trenér: Horejš.
Mladá Boleslav: Diviš (53. Šeda) - Douděra, Šimek, Takács, Preisler - Matějovský (74. Skalák), Dancák - Malínský (87. Fulnek), D. Mašek (74. Jirásek), Zmrhal - Škoda. Trenér: Jarolím.

David Horejš (trenér Českých Budějovic): "Je to pro nás zklamání z výsledku, protože jsme nepředvedli špatný výkon. První poločas byl vyrovnaný – ukázalo se, že Mladá Bolelsav dobře posílila, přišla tam velká kvalita. Druhý poločas byl prakticky v naší režii, měli jsme velkou územní převahu, ze které jsme však vytěžili jen jednu branku. V závěru se od nás štěstí odklonilo. I když v posledních minutách musí být koncentrace větší. Máme kvalitní hlavičkáře, takže nám tam v nějaké 94. minutě nemůže propadnout míč, z čehož Boleslav vstřelila druhý gól. Dnes jsme se přitom vrátili k tomu, co nás zdobilo – k nasazení a přímočarosti. Ale chybí nám vyšší kvalita v poslední třetině hřiště. Mohli jsme z řady situací vytěžit víc."

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Byl to zápas se dvěma rozdílnými poločasy. V prvním jsme v protiútocích byli nebezpeční a z jednoho jsme i otevřeli skóre. Navíc o pár situací jsme se připravili sami zbytečnou ztrátou míče. Ale i tak byl první poločas z naší strany dobrý. Jenže po přestávce jsme na moje gusto vytvořili pro soupeře hodně standardních situací. Po jedné z nich byla penalta, po další domácí vyrovnali. Ale v závěru se k nám dneska přiklonilo i štěstí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články