Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

V Karviné se na vítěze čekalo marně, domácí s Brnem remizovali

Nerozhodným výsledkem 1:1 skončilo prvoligové utkání 22. kola mezi Karvinou a Brnem. Slezané otevřeli skóre v 11. minutě zásluhou Rafaela Tavarese Dos Santose, ale hostující Zbrojovka po změně stran kontrovala. V 66. minutě se totiž trefil Luděk Pernica. Domácí jsou po čtvrté ztrátě za sebou v neúplné tabulce dvanáctí, klub z moravské metropole zůstává na sestupovém šestnáctém místě se ztrátou čtyř bodů na patnáctou Mladou Boleslav.

Utkání Karviná - Brno
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Karvinští potvrdili, že se jim proti Brnu v posledních letech daří a už v 11. minutě šli do vedení. Zmatků v hostující obraně využil Tavares pohotovou střelou k pravé tyči. Pro brazilského záložníka šlo o třetí gól v této ligové sezoně.

Netrvalo však dlouho a Zbrojovka mohla vyrovnat, když se do dobré střelecké pozice dostal Růsek. Svou ranou ale trefil jen spoluhráče Hladíka a proti dorážejícímu Pernicovi zasáhl dobře brankář Bolek.

Ze strany Brna, které mělo s 16 brankami před zápasem druhý nejhorší útok ligy, šlo v první půli o jednu z mála příležitostí. Trenér Dostálek proto své hráče hlasitě pobízel, aby zrychlili přesun do útoku a zkoušeli pozornou domácí obranu dostat více pod tlak.

Pět minut před koncem prvního poločasu se ještě dostal k nebezpečné ráně na hranici pokutového území Štěpanovský, ale Bolek míč pohotově vyrazil.

Třiatřicetiletý záložník patřil k nejaktivnějším hráčům Brna i po přestávce. Nejprve si po pádu v pokutovém území žádal odpískání penalty a v 59. minutě se dostal do další nadějné pozice – jeho střelu však zablokoval Bartošák.

Karviná se snažila o rychlé protiútoky a po jednom z nich se až k Floderovi dostal Herc. Nicméně neuspěl a hosté se dočkali vyrovnání. Závar před karvinskou bránou sice ještě Růsek s Přichystalem nevyužili, ale po následném na krátko zahraném rohu skvěle odcentroval Pachlopník a Pernica přesnou hlavičkou nedal Bolkovi šanci.

"V kabině si pak Dreksič (Dreksa) a Šury (Šural) ten gól také připisovali a dělali si srandu, jestli jsem to vůbec tečoval. Byl to ale jasné. Z mé strany šlo o instinkt. Spadlo mi to jen na mou 'televizi', líznul jsem to a Bolek neměl šanci," popisoval Pernica.

Brněnští pak mohli dokonat obrat minutu před koncem, kdy se po přihrávce Fila dostal ke střele Růsek, ale těsně minul.

MFK Karviná - Zbrojovka Brno 1:1 (1:0)

Branky: 11. Tavares - 66. Pernica. Rozhodčí: Franěk - Horák, Vodrážka - Orel (video). ŽK: Jursa, Mangabeira - Hlavica, Fila.

Karviná: Bolek - Jursa, Santos, Šindelář, Bartošák - Smrž (74. Qose), Mangabeira - Mikuš (47. Sinjavskij), Herc (90.+3 Kokovas), Tavares (74. Haša) - Papadopulos (90.+3 Janečka).
Trenér: Jarábek.
Brno: Floder - Šural, Hlavica (46. Dreksa), Pernica - Bariš (64. Přichystal), Sedlák - Štěpanovský (64. Reiter), Pachlopník, Moravec - Růsek, Hladík (46. Fila).
Trenér: Dostálek.

Juraj Jarábek (trenér Karviné): "Těžký zápas pro oba týmy. Na hřišti to byl boj o každý centimetr. Ujali jsme se vedení po pěkné akci, kdy se prosadil Tavares. Brno bylo se svým systémem 3-5-2 dál aktivní. My jsme se za stavu 1:0 stáhli, ale nechtěli jsme až tak hluboko. Soupeř tam měl nějaké náznaky, ustáli jsme to a do druhého poločasu si řekli, že chceme Brno výše napadat, což se nám dařilo. Ač se nehraje na kdyby, škoda naší brejkové situace, kdy jsme šli díky Hercovi a Tavaresovi dva na jednoho. To se mělo vyřešit lépe. Zápas bychom zavřeli a byli bychom veselejší. Bohužel jsme však museli střídat Mikuše a při standartce tam trochu zaspal Sinjavskij rozehrávku na krátko a neuhlídaný Pernica vyrovnal. Bylo vidět, že oba týmy chtěly vyhrát, měli jsme nějaké náznaky, své šance mělo i Brno, takže si nakonec myslím, že je to zasloužená remíza. Tento bod musíme brát."

Richard Dostálek (trenér Brna): "Se vstupem do utkání jsem nebyl spokojen. Prvních deset dvanáct minut byl balon na těžkém terénu hodně ve vzduchu, byl to samý souboj a my jsme neměli dobře pokrytý střed pole, abychom sbírali odražené míče. To nás asi nejvíc brzdilo, abychom šli do protiútoku. Postupem času se však náš výkon začal zvedat a soupeře jsme přehráli. Myslím, že jsme měli více příležitostí ke vstřelení branky. Fotbal se ale hraje na góly a my dali jen jeden, takže si odvážíme pouze bod. Beru tento zápas jako ztrátu, protože jsme ukázali sílu a soupeře přehráli. Bohužel jsme ale doplatili na menší efektivitu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články