Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Teplice se probudily právě včas, v záchranářském souboji přehrály Opavu 3:1

Teplice se dočkaly první ligové výhry v kalendářním roce v pravý čas. Severočeši porazili ve 22. kole v záchranářském duelu poslední Opavu 3:1 a sestupovým příčkám se vzdálily na osm bodů. Už ve třetí minutě poslal domácí do vedení Pavel Moulis. V závěru úvodního dějství srovnal Aleš Nešický, ale v 62. minutě vstřelil vítěznou branku Ladislav Kodad, který si připsal premiérový gól v nejvyšší soutěži. Pojistku přidal v 82. minutě nejlepší ligový střelec týmu Jakub Mareš.

Pavel Moulis se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Domácí začali skvěle a už po 135 sekundách otevřeli skóre. Trubač přihrál do vápna na Moulise, který špičkou kopačky usměrnil míč na zadní tyč.

"Truby mi to hezky dal přes prvního hráče. Udělal jsem pohyb, že nejdřív půjdu za hráče a šel jsem na přední tyč. Líznul jsem to špičkou a zapadlo to hezky na zadní tyč," uvedl Moulis.

O dvě minuty později vypálil stejný hráč před vápnem nad. Pouze do náruče hostujícího gólmana Fendricha zakončil v šestnáctce Fortelný.

Slezané poprvé zahrozili až ve 32. minutě, Smola však ve vápně přestřelil. Vzápětí mohl zvýšit náskok Teplic znovu Moulis, jenže orazítkoval jen břevno.

Poté střelec úvodního gólu po Černého přihrávce posunul míč pod sebe na volného Trubače, který ve výhodné pozici v šestnáctce zamířil mimo.

Hosté srovnali ve 45. minutě. Žídkův dlouhý aut do vápna prodloužil Smola před branku, kam si naběhl nikým nehlídaný Nešický, jenž nezaváhal. Osmadvacetiletý záložník dal dva z posledních tří gólů Slezanů.

Severočechy vyrovnávací gól nezlomil a také druhý poločas začali aktivně. Nejprve Trubač zakončil nad, Gabriel se neprosadil hlavou a Moulis přestřelil.

V 62. minutě se už Teplice dočkaly. Moulis nacentroval do vápna a Kodad hlavičkou nedal Fendrichovi šanci. Dvaadvacetiletý záložník tak završil úspěšný týden.

Ve středu v osmifinále domácího poháru s Brnem přispěl úvodním gólem za A-tým k výhře 2:0. Premiérovou trefu v lize si připsal při pátém startu a prvním v základní sestavě.

O 20 minut později přidali domácí pojistku. Střídající Žitný poslal do úniku kapitána Mareše, který vstřelil osmý gól v této sezoně nejvyšší soutěže.

Teplice vyhrály druhý soutěžní duel po sobě a v lize bodovaly potřetí za sebou. Doma Severočeši nepodlehli Opavě ani v desátém ligovém utkání.

FK Teplice - SFC Opava 3:1

1:1) Branky: 3. Moulis, 62. Kodad, 82. Mareš - 45. Nešický. Rozhodčí: Marek - Kříž, Hock - Adámková (video). ŽK: Kodad, Jukl - Nešický.

Teplice: Čtvrtečka - Vondrášek, Gabriel, Mazuch, Černý - Fortelný (60. Žitný), Jukl - Kodad (78. Macej), Trubač (78. Mareček), Moulis (86. Droehnle) - Mareš (86. Jakub Řezníček). Trenér: R. Kučera.

Opava: Fendrich - Březina, Kulhánek, Žídek - Mondek (82. Hrabina), Nešický, Hellebrand (82. Rataj), Schaffartzik, Helešic (34. Kania) - Smola, Čvančara (76. Dedič). Trenér: Skácel.

Radim Kučera (trenér Teplic): "Zápas jsme zvládli, i když tam byly porodní bolesti, hlavně v koncovce. Trápili jsme se v ní, zápas jsme si mohli udělat trošku klidnější. Šancí jsme měli dostatek na to, abychom rozhodli daleko dříve. Chtěli jsme využít tříobráncového systému Opavy jako v domácím poháru proti Brnu a zaměřili jsme se na jednodušší přechodovou fázi. První poločas jsme začali velmi dobře, povedlo se nám dát gól hned zkraje zápasu. Pak to bylo o tom se zklidnit a dát druhý gól. Nedali jsme ho a Opava pořád hrozila prací hroťáků Čvančary se Smolou. Mrzí mě závěr prvního poločasu, který si za každou cenu musíme pohlídat. Dostali jsme gól, v šatně jsme si k tomu něco řekli. Každý čeká na to, jak to s mužstvem bude cloumat dál. Naštěstí jsme v defenzivě pracovali pořád velmi dobře a postupem času jsme zase začali spalovat šance. Nakonec jsme dali gól na 2:1, zklidnili se a dali na 3:1. Zaslouženě jsme vyhráli."

Radoslav Kováč (asistent trenéra Opavy): "Domácí vyhráli zaslouženě. Ve třetí minutě jsme dostali gól, který nás trošku opařil. Nedokázali jsme se vůbec srovnat s terénem, dělal nám obrovské problémy. Domácí měli ještě dvě velké šance, dali břevno. Ve 45. minutě jsme vyrovnali po autu a vrátili se zpátky do zápasu. Jak se říká, gól do šatny by měl vždy pomoci. O poločase jsme apelovali na to, že domácí hrají strašně jednoduše, hned nakopávají za obranu. Klíčové bylo, že jsme neměli druhý balon v záložní řadě, s tím jsme měli strašné problémy. Byli jsme všude pozdě a strašně blbě jsme na to reagovali. Před druhým gólem bylo katastrofální bránění z pravé strany, jmenovat nebudu. Připravovali jsme se na Mareše s Moulisem, kteří jsou klíčoví hráči Teplic. Můžou to rozhodnout a vzít to na sebe. Oba dva to rozhodli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články