Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Vodní slalom 2024

SOUHRN 22. KOLA: Pět jednobrankových výher, Boleslav bere remízu až z nastavení

Zápasy 22. kola první ligy nebyly příliš bohaté na góly, i jednobrankové výsledky ale stačily, aby hned čtyři celky slavily vítězství. Fotbalisté Plzně zůstanou i na dále na čele po triumfu 1:0 v Českých Budějovicích. Stejným poměrem porazil ostravský Baníku Sigmu Olomouc, Zlín Slovácko a Teplice Karvinou. Naopak východočeské derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové skončilo bez branek. Jediným výrazným zápisem do statistik byla červená pro domácího Jana Jeřábka. Nejbohatší na branky bylo střetnutí Mladé Boleslavi a Liberce, které až v nastavení skončilo remízou 3:3.

Plzeňský Pavel Bucha se raduje z gólu v síti Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:1

Měří jen 177 centimetrů, ale v Českých Budějovicích rozhodl gólem hlavou. Pavel Bucha spasil Plzeň na stadionu Dynama a poslal ji na první místo v neúplné tabulce s tříbodovým náskokem před Slavií, která má nedělní utkání s Bohemians 1905 k dobru.

Ostrava - Olomouc 1:0

Reparát za senzační domácí porážku 2:4 s Teplicemi složili fotbalisté Baníku Ostrava. Ve vyrovnaném utkání totiž udolali Sigmu Olomouc 1:0 díky famózním nůžkám stopera Jakuba Pokorného. V neúplné tabulce se proto posunuli na čtvrté místo, Hanáci jsou devátí.

Zlín - Slovácko 1:0

Jediná branka, kterou v 82. minutě vstřelil domácí Martin Cedidla, rozhodla dramatické derby mezi Zlínem a Slováckem. "Ševci" tak navázali na úterní skalp Liberce a posunuli se mimo skupinu o záchranu. Favorité z Uherského Hradiště naopak podruhé v řadě prohráli 0:1 a v neúplné tabulce klesli na páté místo.

Pardubice - Hradec Králové 0:0

Podařilo se jim dát ve východočeském derby do sítě Hradce Králové gól, jenže radost z něj fotbalisty Pardubic brzy přešla. Po zásahu videorozhodčího sudí branku nejenom odvolal, ale ještě ve 29. minutě udělil Janu Jeřábkovi červenou kartu. Hostující tým ale přesilovku nevyužil a střetnutí tak skončilo nerozhodně 0:0.

Teplice - Karviná 1:0

V zápase mezi týmy z konce tabulky Fortuna ligy padl taktéž pouze jeden gól, který zapsal ve 22. minutě záložník hostů Jan Fortelný. Teplice se díky tříbodové výhře posunuly v tabulce výše, oproti tomu Karviná dál ztrácí a zůstává poslední s pouhými devíti body.

Mladá Boleslav - Liberec 3:3

Ačkoli fotbalisté Mladé Boleslavi prohrávali s Libercem o dva góly, díky srovnání Ewertona na 3:3 v nastaveném čase si z domácího utkání odvážejí cennou remízu. Přestože potřetí za sebou nedokázali zvítězit, v tabulce ligy si polepšili na šesté místo. Liberec poté, co si nechal utéct tříbodový zisk, má jeden zápas k dobru a drží desáté místo.

Slavia - Bohemians 1905 1:0

Fotbalisté pražské Slavie porazili v utkání 22. kola nejvyšší tuzemské ligy Bohemians 1905 1:0. Sešívaným tři body vystřelil před koncem prvního poločasu Olayinka. Pražané se tak o skóra vrací do čela tabulky před Plzeň.

Utkání Jablonec nad Nisou - Sparta bylo odloženo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články