Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta má před odvetou s Partizanem neplánované volno, v Jablonci se kvůli sněžení hrát nebude

Sparta k utkání v Jablonci nenastoupí. Po ranním vydatném sněžení je hřiště na Střelnici nezpůsobilé a zápas 22. kola byl odložen. Náhradní termín utkání zatím stanoven nebyl.

Trávník na jablonecké Střelnici
zdroj: fkjablonec.cz

Pražané přišli o generálku na čtvrteční odvetu 2. kola Evropské konferenční ligy na hřišti Partizanu Bělehrad, kde budou dohánět ztrátu 0:1 z prvního zápasu.

Právě s ohledem na program Sparty v evropských pohárech bude o náhradním termínu rozhodnuto v nejbližších dnech.

Na odložení duelu se dohodli rozhodčí, kteří ho měli řídit, se zástupci vedení soutěže i obou klubů.

"V Jablonci napadlo během noci a nedělního rána mezi 15 a 20 centimetry sněhu. Vytápění sice běží naplno již delší dobu, ale vlivem tajícího sněhu je hrací plocha téměř celá pod vodou. S ohledem na zdraví hráčů nelze utkání odehrát v řádném termínu," uvedl tiskový mluvčí Jablonce Martin Bergman.

Na nelehkém terénu hrál Jablonec doma v lize už s Olomoucí zkraje února ligový duel, následné čtvrtfinále domácího poháru s Mladou Boleslaví na Střelnici bylo kvůli sněhu odloženo. Špatný terén trápil severočeský klub i v jarní části minulé sezony.

Jablonec v úvodních dvou jarních kolech tohoto ročníku nasbíral čtyři body, Sparta dvakrát remizovala. "Mrzí nás to, měli jsme nějaký rytmus. Myslím si, že rozhodl rozum. To, co se tady událo od rána řekněme od tří hodin, nikdo z nás nečekal. Hřiště by bylo totálně zničené a nepomohlo by to ani jednomu týmu. To, co všichni říkají, že to nevyhovuje Spartě, tak my taky chceme hrát na dobrém terénu, hráči jsou v tomhle stejní. Počasí je tady momentálně hodně špatné, v průběhu dne má ještě hodně pršet," prohlásil jablonecký trenér Petr Rada, který dříve krátce vedl i Spartu.

Jde o sedmý odložený duel v této ligové sezoně, ale první kvůli nezpůsobilému terénu. V podzimní části byla odložena tři utkání, všechna se už odehrála. Vinou koronaviru dvakrát v původním termínu nenastoupila Karviná.

Slavia v srpnu kvůli odvetě kvalifikace Ligy mistrů s Ferencvárosem Budapešť požádala o odložení zápasu s Olomoucí.

V jarní části byla dosud odložena čtyři utkání. Úvodní dvě jarní kola nesehrály kvůli viróze v týmu Pardubice, oba jejich duely už mají náhradní termíny. Kvůli koronaviru v mužstvu nenastoupil Zlín v původním termínu proti Liberci. Duel se odehrál v úterý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články