Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

SOUHRN 21. KOLA: Plzeň válcovala Spartu, ale má jen bod. Slavia je po první jarní výhře opět v čele

Fotbalisté Slavie ubojovali v Uherském Hradišti se Slováckem první jarní výhru a vrátili se na špici tabulky, kde vydrželi o skóre před Plzní i po šlágru kola, v němž Sparta dokázala dotáhnout vedení Plzně z 0:2 na 2:2. Po čtyřech zápasech, kdy vyšli bodově naprázdno, se podařilo zvítězit v nejvyšší fotbalové lize hráčům Bohemians. Proti Zlínu jim k tomu stačila jediná branka. Hned čtyři padly v Mladé Boleslavi, kde se Hradec Králové rozešel smírně s Českými Budějovicemi. Překvapením skončil zápas na Baníku, kde Teplice vyhrály 4:2. Další bod si připsala poslední Karviná, která hrála doma s Jabloncem 1:1. Druhou jarní porážku veze z Olomouce Mladá Boleslav.

(https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/1-liga/sparta-utekla-plzni-z-lopaty-v-nastavenim-case-zachranil-ji-hlozek/6209546a7ebea1e7f12d418e)

Sparta - Plzeň 2:2

Fotbalisté Viktorie Plzeň se v posledním zápase 21. ligového kola hodně snažili dostát svému jménu. Vedli v Praze na Letné ještě v 70. minutě nad Spartou 2:0. Jenže pak se trefil Pavelka, a když hosté nevyužili další šance definitivně rozhodnout utkání, tak v nastaveném čase přišel trest a Hložek vyrovnal.

Slovácko - Slavia 0:1

Malá rozehranost Slovácka byla znát, stejně jako urputná snaha hostů vrátit se na vítěznou vlnu. Slavia tak dokázala po dvou porážkách (včetně středečního poháru se Spartou) konečně zvítězit a také dát první jarní soutěžní gól. O ten se postaral Ondřej Lingr, který před přestávkou rozhodl nepříliš pohledný zápas tvrdou střelou.

Karviná - Jablonec 1:1

Zápas týmů z chvostu tabulky skončil smírně. Poslední Karvinou, která v minulém kole šokovala výhrou v Praze nad Slavií, poslal do vedení v 51. minutě Čmelík z přísně odpískané penalty, ale v 85. minutě Jablonci vystřelil bod Pilař.

Olomouc - Mladá Boleslav 2:1

Oba týmy si chtěly spravit náladu poté, co minulý týden vykročily do jarní části soutěže porážkou. První se trefili hosté, když po přestávce skóroval Matějovský, za Sigmu pak odpověděl Chytil. Vítězný gól domácího celku přidal Zmrzlý.

Bohemians Praha 1905 – Fastav Zlín – 1:0 (1:0)

Jen necelých pět minut trvalo, než se osazenstvo ve vršovickém Ďolíčku dočkalo branky. Postaral se o ni k radosti domácích Petr Hronek, a protože do konce zápasu se už skóre nezměnilo, byl to právě exzlínský fotbalista, kdo se postaral o ukončení série porážek, jež se zastavila na čísle čtyři.

Hradec Králové – České Budějovice – 2:2

Poměrně hektický zápas se odehrál mezi královéhradeckými a českobudějovickými fotbalisty na mladoboleslavském stadionu. K vidění totiž kromě čtyř gólů byly i dvě červené karty. Nejdříve ale padaly branky, když skóre otevřel domácí Jakub Rada a v nastavení první půle srovnal Mick Van Buren.

Budějovice šly po přestávce díky Michalu Škodovi dokonce do vedení, navíc hrály od 64. minuty přesilovku po druhé žluté kartě pro Kodeše. Deset minut nato však šel předčasně ze hřiště i hostující Čolič a o pár okamžiků později srovnal z nařízeného pokutového kopu Rada.

Baník Ostrava – FK Teplice – 2:4 (1:1)

Podvečerní sobotní zápas nabídl ještě větší brankové hody, ale domácí fanoušci z toho asi příliš velkou radost neměli.

První pozoruhodný moment přišel v sedmnácté minutě, kdy se hostující Václav Sejk dočkal první ligové branky. Jenže nadšení mladému fotbalistovi vzápětí utnul VAR. Ještě smutnější pak byli hosté o pár minut později, kdy skóre otevřel Ladislav Almási.

Poločas ale nakonec skončil smírně a postaral se o to již zmíněný Sejk, který tečoval pokus Fortelného. Severočechům se zápas nakonec podařilo zcela otočit, když nejprve v 62. minutě skóroval Filip Žák a za osm minut zvýšil na 1:3 svou druhou brankou Sejk. Domácí ještě stihli zdramatizovat taktéž dvougólovým Almásim, ale definitivně poslední slovo měli opět Tepličtí, jmenovitě Lukáš Mareček.

Zápas Liberec - Pardubice byl odložen.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články