Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 14. KOLA: Plzeň opět ztratila a Slavia je v čele, Slovácko zaváhalo v Karviné

Na první místo se po 14. kole stěhuje Slavia. Obhájci titulu totiž deklasovali v Ďolíčku "domácí" Pardubice 5:0 a o bod přeskočili dosud vedoucí Plzeň, která remizovala bez branek s Olomoucí. Nerozhodný výsledek zapsalo také Slovácko, konkrétně 2:2 v Karviné, a přepustilo třetí místo Spartě, jež porazila Teplice 4:2. Potřetí za sebou oslavoval Liberec, který v závěru přetlačil 2:1 Bohemians 1905, a vlastní příznivce potěšily také České Budějovice proti Mladé Boleslavi.

Fotbalisté Slavie se radují z gólu v Ďolíčku
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Pardubice - Slavia Praha 0:5

Za stavu 0:0 čelili penaltě a byli blízko inkasování, ale nakonec vyhráli 5:0 s čistým kontem v zádech. Fotbalisté Slavie rozstříleli v Ďolíčku "domácí" Pardubice a vzhledem k sobotní remíze Plzně ji po 14. kole vystřídali na prvním místě v tabulce. Dvěma brankami zazářili Michael Krmenčík s Ondřejem Lingrem, konečný výsledek stanovil Ubong Ekpai. 

Plzeň - Olomouc 0:0

Druhou ztrátu za sebou si připsala Plzeň. Po předchozí porážce 0:1 v Edenu totiž remizovala doma s Olomoucí 0:0. Obě mužstva dohrávala v deseti poté, co obdržel v závěru první půle červenou kartu hostující Roman Hubník, kterého krátce po změně stran doplnil domácí Filip Kaša. 

Sparta Praha - Teplice 4:2

Šest branek viděli fanoušci na Letné, kde domácí Sparta přestřílela Teplice 4:2. Pražané už jsou proto jen bod za druhou Plzní, vedoucí Slavia má ještě o další bod více. Dvěma góly v závěrečné půlhodině se blýskl střídající Matěj Pulkrab. "Skláři" klesli na poslední místo. 

Karviná - Slovácko 2:2

Po šesti vítězstvích v řadě ztratilo Slovácko v nejvyšší soutěži body. Remizovalo 2:2 v Karviné a nevyužilo šanci dotáhnout se na druhou Plzeň. Konečný výsledek stanovil v 81. minutě domácí stoper Marco Túlio. Slezané čekají na ligovou výhru už třináct utkání, o skóre alespoň poskočili na předposlední pozici před Teplice.

Hradec Králové - Ostrava 1:1

Deset dní po osmifinále MOL Cupu se opět střetl Hradec Králové s Ostravou. Tentokrát došlo k nerozhodnému výsledku 1:1. Domácí poslal do vedení v 65. minutě Filip Kubala, ale hosté kontrovali prostřednictvím gólu Nemanji Kuzmanoviče. Baník, který má utkání s Karvinou k dobru, nevyhrál potřetí za sebou a v tabulce zůstal pátý. Hradec je šestý.

Zlín - Jablonec 0:0

Nerozhodným výsledkem 0:0 skončilo utkání mezi Zlínem a Jabloncem. Obě mužstva si vypracovala celou řadu příležitostí skórovat, nicméně míč do sítě nedostala. "Ševci" tak neprohráli, neinkasovali potřetí v řadě a zůstali v tabulce jedenáctí o bod před soupeřem ze severu Čech. Ten prodloužili sérii bez ligového vítězství na sedm střetnutí.

České Budějovice - Mladá Boleslav 2:1

Třízápasová šňůra bez plného bodového zisku je minulostí. České Budějovice totiž porazily Mladou Boleslav 2:1. Hostující tým sice poslal po půlhodině do vedení Milan Škoda, ale Fortune Bassey s Matejem Mršićem otočili skóre. Dynamo se v tabulce posunulo na sedmé místo, naopak Středočeši ve druhém z posledních tří kol nebodovali a jsou osmí.

Liberec - Bohemians 1905 2:1

Třetí ligové vítězství v řadě zapsal Liberec. Tentokrát udolal Bohemians 2:1 a v tabulce se posunul na desáté místo. Rozhodující gól vstřelil v 89. minutě střídající Ľubomír Tupta. "Klokani" naopak potřetí za sebou nebodovali a jsou třináctí.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články