Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Dynamo proti Mladé Boleslavi zabralo a zastavilo sérii bez vítězství

Třízápasová šňůra bez plného bodového zisku je minulostí. Fotbalisté Českých Budějovic totiž ve 14. kole porazili Mladou Boleslav 2:1. Hostující tým sice poslal po půlhodině do vedení Milan Škoda, ale Fortune Bassey s Matejem Mršićem otočili skóre. Dynamo se v neúplné tabulce posunulo na sedmé místo, naopak Středočeši ve druhém z posledních tří kol nebodovali a jsou osmí.

Fortune Bassey z Českých Budějovic hlavičkuje
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Diváci na Střeleckém ostrově dlouho čekali na nebezpečnou situaci. Hned po první příležitosti se měnilo skóre. Mladoboleslavský útočník Milan Škoda se po půlhodině se štěstím uvolnil přes Sladkého a s přehledem překonal brankáře Vorla. Bývalý český reprezentant se trefil po šesti kolech a zaznamenal pátý zásah v ligové sezoně.

Domácí inkasovaný gól probral z letargie. Po pár desítkách vteřin totiž unikl po pravé straně Čolič a po jeho přihrávce pohodlně vyrovnal zcela volný Bassey. Rovněž nigerijský útočník vstřelil pátý gól v letošním ročníku.

Hosté začali aktivněji také po přestávce. Ve 47. minutě vymyslel Ewerton šanci pro Skaláka, který neuspěl a neprosadil se ani dorážející Hlavatý. V obou případech předvedl výtečný zákrok Vorel.

Naopak Jihočeši svou příležitost v 62. minutě proměnili. Van Buren poslal kolmici kolem bránícího Suchého přesně na rozběhnutého Mršiče, chorvatský záložník si ještě stačil připravit míč na levou nohu a technickou střelou překonal gólmana Šedu.

Mladá Boleslav měla několik možností k vyrovnání. Nejprve v 68. minutě, kdy po faulu Králika rozehrávala standardní situaci těsně za hranicí pokutového území, ale Jurásek levačkou mířil nepřesně a přestřelil branku. V 82. minutě mohl skórovat střídající Smrž, nicméně jeho střelu vyrazil Vorel a o šest minut později hlavou těsně minul Milan Škoda.

Dynamo zdolalo klub z města automobilů v nejvyšší soutěži po čtyřech utkáních. Svěřenci trenéra Horejše potvrdili, že se jim doma v lize daří. Před vlastními příznivci neprohráli čtyřikrát za sebou a získali tam 16 z celkových 18 bodů v sezoně.

Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)

Branky: 31. Bassey, 62. Mršič - 30. Milan Škoda. Rozhodčí: Orel - Mokrusch, Slavíček - Adámková (video). ŽK: Sladký, Brandner, Čolič - Dancák. Diváci: 1694.

České Budějovice: Vorel - Čolič, Havel, Králik, Sladký - Hora, Hellebrand (65. Valenta) - Van Buren (65. Brandner), Mihálik, Mršič (71. Talověrov) - Bassey (90. Michal Škoda). Trenér: Horejš.

Mladá Boleslav: Šeda - Karafiát, Suchý, Preisler - L. Mašek (70. Fila), Hlavatý (75. Ladra), Dancák (90. Stránský), Jurásek - Skalák (75. Smrž), Milan Škoda, Ewerton. Trenér: Jarolím.

David Horejš (trenér Českých Budějovic): "Stál proti nám soupeř s nespornou kvalitou především směrem do útočné fáze. V prvním poločase jsme hodně kazili rozehrávku uprostřed hřiště, byli jsme nepřesní. Důležité ale bylo, že jsme po obdrženém gólu dokázali rychle reagovat a vyrovnali jsme. O přestávce jsme hráče nabádali, aby byli trpěliví. Utkání rozhodl náš druhý gól, protože ve druhém poločase bylo jasné, že kdo ho vstřelí, vyhraje. Soupeř pak měl velké šance, ale my jsme si také vypracovali dvě brejkové příležitosti. Pro nás je to před reprezentační přestávkou důležitý výsledek. Výborný výkon podal opět brankář Vorel, ale celý náš tým ukázal kvalitu."

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Nevstoupili jsme do utkání úplně špatně, měli jsme hru pod kontrolou a dokonce jsme se dostali do vedení. Bohužel to celé trvalo krátce, protože jsme soupeři dovolili skóre vyrovnat. O přestávce jsme upozorňovali hráče na věci, které nefungovaly. Dostali jsme se do šance, kterou měl Jirka Skalák, ale bohužel jsme lacině inkasovali po naší chybě. Tuším, že to bylo po autovém vhazování. V závěru jsme zkoušeli s tím něco udělat, ale nepodařilo se nám vyrovnat. Šance jsme měli, ale nenaložili jsme s nimi efektivně. Pro nás je mrzuté, že naše bilance z venkovních hřišť je špatná. Jsem přesvědčen, že ve spoustě těch zápasů jsme měli bodovat. Musíme se nad tím zamyslet a něco s tím provést. Je velký rozdíl mezi počtem našich vstřelených gólů doma a venku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články