Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pohárové repete nemělo vítěze, Baníku zajistil bod Kuzmanovič

Deset dní po osmifinále MOL Cupu se opět střetli fotbalisté Hradce Králové a Ostravy. V rámci 14. ligového kola došlo tentokrát k nerozhodnému výsledku 1:1. Domácí poslal do vedení v 65. minutě Filip Kubala, ale hosté kontrovali prostřednictvím gólu Nemanji Kuzmanoviče. Baník, který má utkání s Karvinou k dobru, nevyhrál potřetí za sebou a v neúplné tabulce zůstal pátý. Nováček z Hradce je šestý.

Baník měl do utkání v Mladé Boleslavi, kde Hradec hraje v azylu své domácí zápasy, lepší vstup. Už v úvodní minutě si naskočil na Fleišmanův centr Almási, hlavičkoval ale mimo a svou šestou branku v ligové sezoně nepřidal.

V oboustranně bojovné první půli šlo navíc o výjimku. Diváci viděli spíše řadu nepřesností a faulů. Největší příležitost měli až ve 44. minutě domácí, kdy Dvořák našel přesnou přihrávkou unikajícího Vlkanovu, jeho střelu však stačil vychýlit na tyč bránící Kaloč.

Obraz hry se příliš nezměnil ani na začátku druhé části. Ve 49. minutě si sice naběhl na centr z pravé strany Almási, při svém skluzu ale zasáhl Fendricha, který musel být následně několik desítek vteřin ošetřován.

Domácí směrem do útoku také příliš možností neměli, na rozdíl od Baníku ovšem byli produktivnější. Po hodině hry sklepl Prekopův centr Vlkanova ke střídajícímu Kubalovi a ten z bezprostřední blízkosti dostal míč za záda brankáře Budinského. V této ligové sezoně se mezi střelce zapsal premiérově.

"Takhle by to chtěl asi trenér pokaždé, když tam někoho posílá. Klaplo to, jak mělo. Jsem také rád, že dostávám stále více příležitostí," uvedl Kubala, který v Hradci hostuje ze Slovácka.

Votroci mohli v dalších minutách svůj náskok navýšit, jenže po sérii rohových kopů další branku nepřidali. O osm minut později se i proto Baník dočkal vyrovnání. Po přihrávce střídajícího Budínského se uvolnil povedenou kličkou Kuzmanovič a přesnou ranou do levého horního rohu nedal Fendrichovi šanci.

"Musím pochválit Buďu za krásný balon. Zvedl hlavu, podíval se a já mu naběhl. Následně jsem to zasekl a střílel na přední tyč. Naštěstí to vyšlo. I když jsme tu chtěli vyhrát, remíza je asi spravedlivá," prohlásil Kuzmanovič.

Baník se následně pokusil strhnout duel ve svůj prospěch. V závěru měl územní převahu, vyjma Budínského střely nad bránu si však už žádnou větší příležitost nevypracoval. Ostravští v lize neprohráli čtvrtý venkovní zápas po sobě. Hradec zase prodloužil domácí ligovou sérii neporazitelnosti na devět duelů.

FC Hradec Králové - Baník Ostrava 1:1 (0:0)

Branky: 65. Kubala - 73. Kuzmanovič. Rozhodčí: Batík - Caletka, Kotík - Petřík (video). ŽK: Novotný - Ndefe, Almási, Potočný. Diváci: 1211. 

Hradec Králové: Fendrich - Čech, Král, Klíma - Mejdr, Soukeník, Urma, Novotný - Dvořák (60. Kubala), Prekop (78. Vašulín), Vlkanova (90. Harazim). Trenér: Koubek.

Ostrava: Budinský - Juroška, Svozil, Lischka, Fleišman - Kaloč (71. Budínský), Tetour - Ndefe (71. Potočný), Kuzmanovič, Buchta (81. De Azevedo) - Almási. Trenér: Galásek.

Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Bylo to dramatické utkání, které mohlo diváky bavit. Baník je silný soupeř, ale věřili jsme tomu, že pokud splníme určité věci taktického rázu, jsme schopní mu čelit. Přesvědčili jsme se o tom i v poháru. Před zápasem jsme řešili problémy v sestavě. Vypadli nám středoví hráči Rada, Kodeš a Kateřiňák. Museli jsme improvizovat, ale je třeba pochválit levého obránce Urmu a Soukeníka, jak to zvládli. Chválím také náš defenzivní výkon. Baník jsme nepouštěli, i přes jeho optickou převahu, do vyložených šancí. Na druhou stranu jsme měli přechody do útoků, které bylo třeba řešit lépe. Druhým minusem pak bylo, že jsme dostali branku na 1:1. Věděli jsme, že Baník takto dává míče za obranu, ale bylo to rychlé a kluci to nestihli zachytit. Věřili jsme, že můžeme i vyhrát, ale nakonec jsme mohli v závěru inkasovat a prohrát. Bod proto přijímám. Hráli jsme proti silnému soupeři a remíza je cenná."

Ondřej Smetana (trenér Ostravy): "Věděli jsme, co nás bude čekat. Hradec hraje důsledný, nepříjemný fotbal. Jsou kompaktní v defenzivě a čekají na rychlé protiútoky, v nichž jsou nebezpeční. Toho jsme se chtěli vyvarovat. Bylo nám jasné, že se utkání bude lámat ve druhém poločase a že to budeme muset odpracovat. To se potvrdilo. První půle byla soubojová, ve druhé se to otevřelo. Měli jsme asi více ze hry, ale soupeř nás potrestal z jednoho brejku. Pomohlo nám však střídání, drželi jsme ještě častěji míč a zaplaťpánbůh nám vyšla jedna z akcí a vyrovnali jsme. Nechci tedy hodnotit, zda bod bereme, nebo ne. Utkání mělo svůj vývoj, my v některých pasážích udělali chyby a tak to dopadlo. Jestli je to zaslouženě, nebo ne bezprostředně po utkání nevím."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články