Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec šplhá tabulkou, proti Bohemians rozhodl v závěru Tupta

Třetí ligové vítězství v řadě zapsali fotbalisté Liberce. Ve 14. kole udolali Bohemians 2:1 a v neúplné tabulce se posunuli na desáté místo. Rozhodující gól vstřelil v 89. minutě střídající Ľubomír Tupta. "Klokani" naopak potřetí za sebou nebodovali a jsou dvanáctí.

Utkání Liberec - Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

V první půli se hrál opatrný fotbal téměř bez šancí. Hráči Bohemians byli mírně aktivnější a ve 22. minutě poprvé zahrozili, ale Novákovu střelu zpoza vápna k tyči vyrazil brankář Knobloch. Na opačné straně protáhl po půlhodině Bačkovského Matoušek.

Do druhé půle vstoupil lépe Liberec, který se od úvodu více tlačil do zakončení. Dvakrát krátce po sobě pálil Frýdek, nejprve však minul z úhlu a poté i přízemním pokusem zpoza vápna. V 55. minutě zahodil "nájezd" domácí Mikula, situaci ale stejně předcházel ofsajd.

Za další dvě minuty postupoval na Bačkovského i Matoušek, jenže hostujícího gólmana nepřehodil. Po hodině pak dalekonosným pokusem těsně přestřelil Havelka.

Severočeši stupňovali tlak a v 73. minutě otevřeli skóre. Po prodlouženém centru z rohového kopu dotlačil míč do sítě Matěj Chaluš a dočkal se prvního ligového gólu od května 2018. Liberecký stoper zasáhl i Bačkovského, ale rozhodčí po několikaminutovém přezkoumávání branku uznali.

Domácí však vedli jen několik sekund. Hned po rozehrání Hronek přiťukl na hranici vápna střídajícímu Davidu Puškáčovi a ten povedenou ranou nedal Knoblochovi sebemenší šanci. V ligovém ročníku skóroval popáté.

Pražané se pak marně dožadovali penalty za zákrok na Dostála. "Za mě už na hřišti to byla stoprocentní penalta, zvlášť s videem. Jak šel Matěj Chaluš do výskoku, trefil mě loktem do obličeje. Za mě nás rozhodčí obral o penaltu," mínil Dostál.

"Ze začátku jsem se penalty vůbec nebál. Byl jsem přesvědčený, že jsem ho neudeřil loktem, že jsem byl výš. Pak se to zkoumalo, samozřejmě mi trochu zatrnulo, ale nějak extra provinile jsem se necítil," kontroval Chaluš.

Když už se zdálo, že zápas dospěje k remíze, přiťukl Mikula Tuptovi, který přízemní střelou v 89. minutě rozhodl. Slovan gólem v úplném závěru zvítězil i minule v Teplicích. "Klokani" už nesrovnali ani v šestiminutovém nastavení a nezvítězili ani ve 20. ligovém duelu v Liberci.

Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 2:1 (0:0)

Branky: 73. Chaluš, 89. Tupta - 78. Puškáč. Rozhodčí: Radina - Ratajová, Vlček - Štěrba (video). ŽK: Koscelník, Plechatý - Köstl, Keita, Ljovin, Bačkovský. Diváci: 2981. 

Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Plechatý, Chaluš, Mikula - Tiéhi, Havelka (87. Rabušic) - Koscelník (65. Nečas), Frýdek (65. Rondič), Matoušek (85. Tupta) - Hilál (88. Faško). Trenér: Kozel.

Bohemians 1905: Bačkovský - Dostál, Köstl, Bederka, Vondra - Ljovin (90. Koubek), Květ - Novák (64. Nový), Hronek (81. Vacek), Fulnek (46. Puškáč) - Keita (64. Bartek). Trenér: Klusáček.

Luboš Kozel (trenér Liberce): "Viděl jsem dva rozdílné poločasy. V prvním jsme nehráli dobře, v ofenzivě jsme věci neřešili správně. Bohemka byla trochu lepší, i když do nějaké velké šance jsme ji nepustili. Něco jsme si k tomu řekli o přestávce a ve druhém poločase se náš výkon zvedl. Směrem dopředu už to bylo lepší, náš pohyb se zlepšil, dostávali jsme se více do zakončení. Z tohoto pohledu byl náš vedoucí gól i zasloužený. Než nám ho uznali, asi jsme vychladli, protože za 30 sekund jsme hned dostali gól my. Cením si toho, že jsme zase v závěru rozhodli v náš prospěch, což ukazuje, že mužstvo má určitý charakter a sílu. Ukazuje to také to, že hráči z lavičky jsou schopni tomu pomoci."

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "První poločas byl poklidný, ve středu hřiště a bez nějakých větších příležitostí z obou stran. Hra se víc rozběhla až ve druhém poločase. Liberec do toho vstoupil mnohem aktivněji než my, ani střídání nám nepřinesla nějaký obrat ve vývoji hry. Byli jsme spíš pod tlakem, Liberec dobýval. Pak se mu povedlo dát branku po standardní situaci, my jsme hned srovnali. Pak přišel divoký závěr. Myslím, že nás poškodil rozhodčí. Já tam viděl penaltu po zákroku na Dostála, bohužel se to podle mě pořádně ani nepřezkoumávalo. Za tři nebo čtyři sekundy jde míč znovu do hry. Liberci se pak šťastně podařilo zápas zvrátit na svou stranu."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články